Live acumObservator 16
Prime Time 20:30X Factor

Topul celor mai sanatoase tari. Vezi pe ce loc se situeaza Romania!

Singapore, Italia si Australia sunt pe primele locuri in ierarhia celor mai sanatoase tari din lume. Topul, realizat de agentia americana de stiri Bloomberg, situeaza Romania in prima jumatate a clasamentului mondial, insa tara noastra nu ocupa deloc o pozitie fruntasa in cel european.

Singapore este cea mai sanatoasa tara din lume, cu un punctaj de 89,45%, conform Bloomberg. La o diferenta foarte mica se situeaza Italia, Australia si Elvetia. Primele zece locuri sunt completate de Japonia, Israel, Spania, Olanda, Suedia si Germania.

Europa domina astfel top 10, sase dintre tarile prezente fiind situate in Europa de Vest. Tara noastra nu a reusit o performanta asemanatoare; Romania ocupa locul 69, inaintea Braziliei.

Pozitia ocupata de tara noastra nu este una care ne face prea multa cinste, Romania fiind devansata de tari precum Maroc, Bahrein sau Libia. Vecinii bulgari se situeaza chiar mai prost decat noi, pe locul 73, dupa Arabia Saudita.

Cea mai sanatoasa regiune este Europa de Vest, in timp ce scorurile cele mai scazute din pucntul de vedere al sanatatii au fost inregistrate in Orientul Mijlociu si Africa.

Realizatorii topului au luat in considerare indici precum speranta de viata, mortalitatea in randul nou-nascutilor, consumul de alcool, dependenta de tigari, procentul populatiei infectate cu HIV sau alte boli, nivelul colesterolului si altele.

sursa foto: hepta.ro, Bloomberg Rankings Methodology

Recomandari