Căutare Live

Transpiratia nu este un indicator pentru intensitatea efortului fizic depus

Se spune de multe ori ca arzi mai multe calorii dupa ce faci sport daca si transpiri mai mult decat de obicei. Totusi, acesta nu este decat un mit potrivit expertilor in fitness contactati de Huffington Post.

Daca transpiri mai mult atunci cand faci sport nu inseamna neaparat ca si faci un efort fizic mai mare. Indicatorii intensitatii efortului fizic crescut sunt pulsul si rata respiratiei. Atunci cand acesti indicatori se afla la un nivel mai crescut decat in mod normal poti spune ca muschii tai au fost supusi unui efort mai mare.

Uneori, dupa ce transpiri mult si te cantaresti, observi ca a scazut greutatea ta corporala. Initial se pierde din greutate, dar imediat ce te hidratezi, revii la acelasi numar de kilograme.

Unele persoane care chiar cred ca slabesc mai mult daca transpira excesiv aleg sa faca sport in caldura. Acest lucru este nerecomandat pentru ca in cazul unor miscari precum cele de yoga risti sa ramai cu corpul intepenit.

Foto: hepta.ro

Ochiul bionic inventat de cercetatorii americani poate reda partial vederea... Un mic dejun bogat in grasimi este cel mai sanatos mod de a-ti incepe ziua...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri