Antena Căutare

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi smirnă? Efect uimitor!

Încă din cele mai vechi timpuri, smirna este un remediu natural folosit atât ca medicament pentru boli, dar și pentru frumusețe. Puțini știu ce se întâmplă în organism atunci când consumăm această rășină de arbore. Efectul este de-a dreptul uimitor și imediat. Smirna este considerată medicamentul perfect pentru bolile secolului.

Încă din cele mai vechi timpuri, smirna este un remediu natural folosit atât ca medicament pentru boli, dar și pentru frumusețe. Puțini știu ce se întâmplă în organism atunci când consumăm această rășină de arbore. Efectul este de-a dreptul uimitor și imediat. Smirna este considerată medicamentul perfect pentru bolile secolului.

Ce este smirna

Din timpuri biblice, smirana este menționată ca leac pentru suflet, ca medicament pentru trup sau chiar ca elixir de frumuseţe. Este răşina unui mic arbore (Commiphora myrrha) cu ramurile ceruite şi cu spini mari, care creşte pe ţărmurile deşertice ale Mării Roşii. Înzestrată cu o mireasmă specială şi cu proprietăţi vindecătoare excepţionale, smirna a fost unul dintre darurile pe care cei Trei Magi de la Răsărit le-au adus pruncului Iisus, în noaptea sfântă a Naşterii Sale.

Despre parfumul său, se crede încă din Antichitate că îndepărtează toate ispitele şi gândurile negre, predispunând sufletul la rugăciune şi la meditaţie.

Articolul continuă după reclamă

Smirna este în tradiţia multor popoare creştine simbolul cuminţeniei, înfrânării şi înţelepciunii. Chiar în tradiţia populară românească există expresii de genul: “Să stai cuminte smirnă” sau “A tăcut smirnă”, care ilustrează foarte bine valenţele psiho-spirituale cu care este investită această răşină, adusă de pe tărâmurile pe care a păşit Iisus, împreună cu apostolii Săi.

Cum să consumi smirna ca tratament

– Tinctură

Zece grame de smirnă se lasă vreme de şapte zile să se dizolve în 100 de ml de alcool alimentar de 90 de grade, într-un borcan închis ermetic. După trecerea acestui interval de timp, preparatul se poate utiliza, administrându-se intern o linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, de 2-3 ori pe zi.

– Infuzia

1-2 bobiţe de smirnă se pun într-un pahar de apă clocotită şi se lasă vreme de o jumătate de oră. Smirna nu se va dizolva în apă, ci se va topi şi va pluti la suprafaţă, în schimb va împrumuta aroma şi ceva din proprietăţile sale terapeutice apei. Se vor administra 1-3 linguriţe din această infuzie, de 2-3 ori pe zi.

– Fumigaţia

Pe o tablă încinsă la foc (poate fi pusă pe un ochi de aragaz sau deasupra unei lumânări) se pune o bobiţă de smirnă, care va începe să fumege, răspândind în încăpere un miros specific. Dacă răşina se aprinde, o vom stinge, întrucât flacăra o va mistui împreună cu substanţele sale aromate, fără ca acestea să se difuzeze în aer. În schimb, dacă este lăsată să ardă mocnit pe tabla încinsă, fumul care se va răspândi lent în încăpere, de la bobiţa de smirnă (care nu trebuie să fie mai mare ca o alună), va înmiresma atmosfera pentru o perioadă de cel puţin o oră, exercitându-şi efectele terapeutice.

Ce tratează smirna

– Guturai, gripă, bronşită

Se ia de 3-4 ori pe zi o linguriţă de tinctură de smirnă, diluată într-un pahar de apă. Acest preparat amărui şi puternic aromat este un antimicrobian puternic, scade febra, combate extrem de eficient stările de greaţă şi durerile de cap care apar în stările gripale. De regulă, un tratament durează şapte zile, dar se poate prelungi până la două săptămâni.

– Oboseală, astenie

Se iau 20-30 de picături de tinctură de smirnă, diluate în puţină apă, de 4-6 ori pe zi. Smirna are efecte înviorătoare puternice, stimulând circulaţtia cerebrală şi favorizând activitatea intelectuală.

– Stări de nelinişte, agitaţie psihică, incapacitate de concentrare

Se fac fumigaţii cu smirnă în locul în care dormim sau, dacă este posibil, chiar în camera de lucru. Parfumul deopotrivă pătrunzator şi fin al smirnei acţionează asupra unor terminaţii nervoase ale organului olfactiv, având efecte tonice psihice, eliminând anumite tensiuni emoţionale şi calmând impulsurile necontrolate venite din subconştient.

– Indigestie, balonare

Se iau 2-3 linguriţe de infuzie, cu un sfert de oră înainte de a mânca şi la câteva minute după ce am mâncat. Acest preparat are efecte stimulente puternice asupra digestiei, pe care o normalizează.

– Sensibilitate la răceli (infecţii respiratorii)

Vom face fumigaţii în camera în care dormim, în perioada în care ne simţim predispuşi la răceală. Substanţele volatile care vor fi răspândite astfel în atmosfera încăperii au efecte imunostimulente şi antiinfecţioase.

– Circulaţie periferică deficitară (mâini şi picioare reci)

Se vor face fricţionări energice ale mâinilor şi picioarelor, cu infuzie concentrată de smirnă (obţinută din 3-4 bobiţe din această răşină, la o jumătate de pahar de apă).

Precauţii şi contraindicaţii ale smirnei

În primul rând, nu va fi folosită intern decât smirna procurată din magazinele şi farmaciile naturiste, despre care se spune explicit pe ambalaj că poate fi administrată pe cale orală. În momentul de faţă, se găsesc multe produse vândute drept smirnă, dar care au, pe lângă răşina naturală, multe alte adaosuri sintetice, extrem de dăunătoare pentru organism. Smirna nu va fi folosită intern de către femeile gravide, întrucât poate conduce la apariţia contracţiilor specifice naşterii.

Sursa

Vă aduceți aminte de cazul Lucicăi Bunghez? O tumoare masivă, de 45 de kilograme, a fost operată de medici, în Vietnam... Leacul zilei. Lidia Fecioru îți spune care sunt BENEFICIILE URIAȘE ale unei plante pe care o avem în casă: „Aveți grijă ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 12 aprilie 2025. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Bogdan Simion Sambata, 12.04.2025, 15:30
Citește și
Fructe pentru sănătatea ochilor. De ce îți pot îmbunătăți vederea
Ciorbă de miel cu smântână, usturoi și verdețuri Catine.ro
Câte ouă poți mânca pe zi? Dar pe săptămână? Recomandările medicilor pentru a evita intoxicațiile
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Unde a plecat Monica Bîrlădeanu înainte de Paște. Nu s-a pozat cu Valeriu Gheorghiță, ci cu soția unui medic... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Ce s-a aflat acum despre divorțul cuplului Kanye West și Bianca Censori. Dezvăluirile neașteptate făcute de... Elle
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit... Spynews.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap! BZI
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste.ro
Imagini sfâșietoare din momentul în care polițiștii intră în casa lui Gene Hackman. Cum au fost găsiți... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2025. Vărsătorii au probleme cu banii. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Se pregătesc noi criterii pentru definirea consumatorului vulnerabil de energie. Plafonarea prețurilor expiră pe 1... Jurnalul
Furtul artefactelor dacice: Polițiștii au arestat și un al cincilea suspect Kudika
Condimentul care frăgezeşte friptura de miel. Îl ai mereu în casă, îi dă şi un gust aparte Playtech
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare Redactia.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat... Observator
Ce este reacția Maillard. Cele 7 reguli pentru gătirea corectă a alimentelor prăjite MediCOOL
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios HelloTaste
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur ProSport
Cele CINCI zodii cu portofelul plin de Paște. În sfârșit, norocul vine la ele Gandul
Aparatul electrocasnic care va DISPĂREA din toate bucătăriile. Majoritatea românilor îl folosesc zilnic CanCan
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului DeParinti
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic ZUTV
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și... UseIT
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x