- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Varza murată este un aliment popular ce se regăsește în multe rețete românești: de la varză a la Cluj la sarmale și salată de iarnă și garnitură, ea este nelipsită de la mesele tradiționalre. Partea cea mai bună însă este faptul că are numeroase beneficii asupra sănătății.
Varza murată este un aliment probiotic
Acidul lactic ce conservă în mod natural varza murată este bogat în probiotice. Există o varietate de bacterii sănătoase care sunt responsabile pentru crearea acestor fermenți. Din cauza folosirea de antibiotice și a clorinei din apă, bacteriile sănătoase sunt eliminate din organismul nostru. Anumite alimente fermentate cum ar fi varza murată, reprezintă o modalitate excelentă de a crește din nou nivelul de bacterii sănătoase din stomac.
Este o sursă bună de vitamina C
În vremuri îndepărtate, varza murată se găsea în meniul marinarilor, pentru că îi ferea de scorbut - o boală cauzată de deficiența de vitamina C. O porție modestă de varză murată pe zi oferă cantitatea suficientă de vitamina C de care avem nevoie.
Luptă împotriva cancerului
Se știe deja că broccoli, varza și conopida sunt alimente excelente ce ajută la prevenirea cancerului. Anumite substanțe sunt produse în timpul procesului de fermentare, acestea fiind responsabile cu împiedicarea dezvoltării cancerului. Glucosinatele din varza murată activează enzimele antioxidante naturale din corp și flavonoizii care ajută la protejarea pereților arterelor. Există studii conform cărora varza murată este mult mai bună decât cea crudă în ceea ce privește lupta împotriva cancerului.
Citește tot articolul pe euforia.tv!
Ai grijă de copilul tău! Iată ce trebuie să știi despre primul consult oftalmologic!... 7 obiceiuri simple care duc la eliminarea definitivă a celulitei...