Uveita este o inflamatie serioasa globului ocular, in urma acesteia fiind posibila pierderea vederii si chiar a ochiului.
Simptomele bolii sunt evidente si destul de dureroase: durere, lacrimare si fotofobie, adica atunci cand ochiul este deranjat de lumina.
Exista mai multe tipuri de uveite, iar cele mai multe dintre ele sunt specifice persoanelor cu o imunitate scazuta.
De asemenea, cauzele aparitiei afectiunii sunt multiple. Spondiloza si psoriazisul sunt doua dintre ele. Insa aceste cauze nu sunt neaparat din vecinatatea ochilor, cum sunt afectiunile sinusurilor, sau cele dentare. Puteti suferi de uveita si daca aveti o infectie in organism, cum ar fi o peritonita. De asemenea, afectiunea poate aparea in urma unei inflamatii oculare.
Uveitele sunt specifice adultilor, dar in anumite cazuri pot aparea si la copii. Una dintre complicatiile bolii este cataracta.
Cei care au suferit de aceasta afectiune trebuie sa mearga la medicul oftalmolog foarte des. Pentru a putea trata uveita este bine sa incepeti cu tratamentul factorului declansator. De asemenea, este bine sa evitati purtarea lentilelor de contact.