VIDEO! Autoapararea, o noua metoda de slabit

De cate ori nu v-ati simtit vulnerabile, atunci cand v-ati plimbat printr-o zona rau famata? Mai ales dupa lasarea intunericului. Si de cate ori vi s-a intamplat sa fiti dezamagite atunci cand v-ati uitat in oglinda. Ei bine, puteti sa rezolvati ambele probleme dintr-o lovitura. La cursurile de autoaparare invatati ce trebuie sa faceti in fata unui agresor si in acelasi timp va modelati trupul.

Nu sunt putine situatiile in care femeile trebuie sa se apere singure. Cursurile de arte martiale le ajuta sa faca asta. Acesta nu este singurul avantaj. Exercitiile de autoaparare modeleaza trupul.

Conform antrenorului de arte martiale George Staicu, asemenea exercitii ajuta persoanele care le practica sa arda calorii. Ele pun anumiti muschi in miscare, dezvolta, ard grasimi, cresc forta musculara, flexibilitatea si imbunatatesc reflexele, dar si echilibrul si coordonarea.

Autoapararea ne ajuta sa ne imbunatatim increderea in noi. De asemenea este benefica si sa facem fata stresului cotidian. Psihologii sustin ca, cu cat o persoana are o conditie fizica mai buna sau si-a insusit niste tehnici de aparare propriu-zise, cu atat se va simti mai in siguranta.Ultimele știri