Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Anxietatea - factorul principal care duce la pierderea erectiei

I s-a intamplat oricarui barbat de pe lumea asta: sa se afle intr-un mediu intim cu o femeie, sa isi doreasca sa se culce cu ea, iar atunci cand momentul vine... instrumentul sa il lase balta. O dezamagire cumplita pentru cei mai multi dintre ei, mai ales ca sunt foarte putine datile in care pot explica acest lucru. Deci, ce sta la baza "descurajarii" erectiei?

In primul rand, pentru a separa doua situatii total diferite, nu confundati anxietatea sexuala cu impotenta. Prima este de natura psihologica, pe cand ce de-a doua are legatura cu biologia individului. Iti poti da seama de diferenta dintre cele doua daca ai erectie in mod normal, iar in prezenta unei femei, de care esti atras garantat, aceasta sa se piarda. In termeni medicali, anxietatea sexuala se manifesta prin anticiparea unor eventuale probleme ce pot aparea in timpul actului amoros. Acest lucru poate provoca mai multe incidente biologice, care nu fac altceva decat sa ruineze partida de sex si sa acumuleze un alt esec.

De obicei, barbatii carora li se intampla sa isi piarda erectia in punctul culminant au suferit o dezamagire sexuala in trecut, cel mai probabil in adolescenta. Insa ceea ce trebuie sa stiti este ca adolescenta este perioada in care tanarul invata sa comunice cu propriul penis, insa pana ajunge in acest punct, s-ar putea sa treaca prin cateva situatii stanjenitoare, care sa aiba un impact psihologic pe termen lung.

"Omul nu este conceput sa faca sex cand este anxios. Anxietatea ne ajuta sa fugim mancand pamantul de dinozauri, nu sa facem sex. Ce este, de fapt, anxietatea? O autosabotare a vietii sexuale, o incapacitate de a conecta mitea cu trupul", ne explica psihologul Ken Rosenberg, specialist in anxietate.

De ce fugi... nu scapi

Cum poti trece peste aceste scenarii? In primul rand, trebuie sa iti cunosti partenerul foarte bine, sa iti ofere un mediu placut, calm, in care sa te simti bine. Acest lucru te va face sa scapi de repecursiunile starii de anxietate. Apeleaza la diverse jocuri si, daca este cazul, la rabdarea partenerei. Saruturi, mangaieri, sex oral, mesaje incitante.

Lasa de-o parte cuvantul TREBUIE: "trebuie sa ejaculez", "trebuie ca ea sa aiba orgasm", "trebuie sa ma ridic la inaltimea asteparilor ei" si, intr-un final, un dezamagitor "trebuie sa fac sex". Cand vine vorba de sex, nu exista reguli. Fiecare om are modalitatile lui de a se simti bine. Descopera-le pe ale tale, pune-le in practica si gandeste-te in primul rand la tine. Actul sexual nu presupune satisfacerea partenerului, ci in primul rand propria satisfactie. Sincronizarea va veni odata cu experienta traita cu acelasi partener, deci nu trebuie sa iti faci probleme daca ea pare ca nu s-a simtit foarte bine de la primul contact.

Problema societatii contemporane este ca pune etichete asupra a orice. Daca prima data nu e bine, nu va fi bine nici a doua oara. Daca e mica, nu face treaba. Daca ea nu are orgasm, nu s-a simtit bine. Daca el nu si-a dat drumul - TRAGEDIE! Relaxarea este metoda cheie. Fara ea, orice partida poate ajunge un esesc si poate crea frustrari pe ambele parti. Lasati inhibitiile si catalogarile nefondate si discutati.

Nu uitati! Comunicarea este cheia sexului de calitate!

Foto: dailyhealtharticles.com

Recomandari