9 lucruri esențiale de luat în bagaj pentru o croazieră de vis

Dacă pleci în concediu pe o insulă sau la malul mării, în România sau în altă parte a lumii, nu rata ocazia de a pleca într-o croazieră.

Dacă pleci în concediu pe o insulă sau la malul mării, în România sau în altă parte a lumii, nu rata ocazia de a pleca într-o croazieră.

Este o experiență de neratat pentru cei care vor să vadă cum sunt plajele, privind din larg. În plus, vei avea ocazia să descoperi locuri retrase, unde accesul nu e posibil altfel decât cu barca, iar senzația brizei în păr în timp ce te pregătești să faci o săritură în apa transparentă este unică.

Pentru a te bucura din plin de aceste momente, trebuie să ai la tine câteva gadgeturi și lucruri care îți vor îmbunătăți experiența și care te vor ajuta să te întorci acasă cu amintiri dintre cele mai plăcute:

1. Husă impermeabilă pentru mobil

În mijlocul mării, singura constantă este apa. Vei avea mereu telefonul mobil la tine, pentru a face fotografii sau pur și simplu pentru a ține legătura cu cei dragi. Nu uita să îi iei o husă impermeabilă, nu e prea plăcut să pescuiești telefonul dintr-o piscină și să stai cu el la uscat, rugându-te să nu fi pierdut toate pozele și contactele prietenilor.

2. Cameră subacvatică

Poate nu ai un spirit aventurier și nici sporturile extreme nu sunt pe gustul tău, dar un action camera nu trebuie să lipsească din bagajul tău. Fie că te vei bălăci în largul unei plaje virgine din Caraibe sau în apele unei insule grecești, camera subacvatică îți va păstra vii cele mai frumoase amintiri. De exemplu, acest model care filmează 4K și are conectivitate WiFi.

3. Dispozitiv IQOS

Pe mare, unele dintre cele mai mari incertitudini sunt forța și direcția vântului. Într-o clipă, acesta se poate schimba dintr-o adiere plăcută într-o briză puternică. Dacă ești fumător, s-ar putea să ai de furcă, oricât de performantă ar fi bricheta ta. O idee mai bună e să renunți la țigările clasice și să încerci un dispozitiv IQOS. Nu are nevoie de brichetă, nu lasă scrum și nici nu-i deranjezi pe ceilalți pasageri cu fumul neplăcut.

4. Pastile contra răului de mare

Nu contează că ești pe un vaporaș sau pe una dintre navele de croazieră care brăzdează mările. Răul de mare afectează o mulțime de oameni, și unii dintre ei nici nu știu că suferă de această afecțiune până când nu se urcă la bordul unei nave. Pastilele de rău de mare sunt esențiale pentru binele tău și pentru o croazieră fără amintiri neplăcute.

5. Rucsac impermeabil

Rucsacul impermeabil nu trebuie să lipsească din bagajul tău pentru croazieră, pentru simplul motiv că e un mijloc practic și sigur de a fi mereu gata pentru o aventură. Poți pune în el cele trebuincioase pentru o zi de plimbare, de la prosop la aparat foto și la cremă de plajă. Iar faptul că este impermeabil de scapă de grija că l-ai putea uda din neatenție.

6. Baterie externă

Încă un gadget pentru persoanele gata mereu pentru o aventură, bateria externă te va scăpa de stresul că vei rămâne fără baterie la telefon chiar când vei ajunge la plaja aceea superbă și retrasă despre care tot vorbea ghidul. Pe piață există baterii externe impermeabile care pot încărca un telefon mobil de câteva ori, ca să ai maximum de libertate.

7. Încălțăminte de înot

Nu toate plajele sunt acoperite de nisip fin, plăcut la atingere. Unele sunt pline de pietre, iar valurile pot ascunde roci sau chiar animale marine periculoase, cum ar fi ariciul de mare. O pereche de încălțăminte de înot cu talpă specială îți va proteja picioarele. Vei putea să te concentrezi la snorkeling sau la înot fără să-ți asumi riscuri inutile.

8. Pelerină de ploaie

De ce ar fi utilă o pelerină de ploaie într-o croazieră? Chiar dacă pare un lucru inutil când ai de gând să petreci cât mai mult timp în costum de baie și nu ai de gând să te ferești de apă, o ploaie torențială ți-ar putea schimba drastic punctul de vedere. Și dacă vrei să-ți etalezi și ținuta de seară, o măsură de precauție în plus nu strică niciodată.

9. Binoclu

Într-adevăr, un binoclu nu este obligatoriu de luat într-o croazieră, dar imaginează-ți ce lucruri minunate ai putea descoperi cu ajutorul lui. Va fi rândul tău să strigi „uite acolo, pe stânci!”, în loc să fii printre cei care-și vor forța ochii să vadă acul în carul cu fân. Și imaginea ta, la prora navei, cu binoclul la ochi, va provoca invidia tuturor prietenilor.

Poți să îți umpli rucsacul cu tot soiul de gadgeturi și de lucruri utile care-ți vor transforma croaziera într-o aventură. Nu uita niciodată să iei cu tine și o atitudine pozitivă, împreună cu un zâmbet. Toate astea, laolaltă, îți vor deschide noi perspective.

Sursa foto: Shutterstock

Ultimele știri