Suntem în plin sezon estival, iar mulți românii fug la vecinii bulgari pentru a-și petrece vacanța. Litoralul bulgăresc este aproape, iar prețurile sunt accesibile.
Cât a plătit un turist pentru un prânz la bulgari
În ultimele două decenii litoralul bulgăresc a devenit tot mai popular printre români. Stațiunile de acolo concurează cu cele autohtone, iar prețurile raportate la calitate sunt pe buzunarele tuturor.
Românii își împărtășesc experiențele de peste graniță pe rețelele de socializare. Acolo a postat și un turist român care și-a petrecut vacanța în Bulgaria.
Citește și: Meniul zilei cu 50 de lei pe litoral. Ce a primit, de fapt, un turist flămând
Acesta a luat masa la un restaurant din Vidin, unde a comandat trei beri, o limonadă, o salată a bucătarului, o ceafă de porc și piure de cartofi, un somn la grătar și cartofi prăjiți și o supă de pui. Întregul festin a costat 66 de leva, adică 33 de euro, aproximativ 171 de lei.
Citește și: Românii au făcut cozi în Bulgaria pentru a-și cumpăra țigări. Ce se întâmplă cu accizele la tutun
Românii au reacționat imediat la postare și au comparat prețurile cu cele de pe litoralul românesc sau chiar cu alte destinații din Bulgaria. În timp ce unii consideră că ar fi cheltuit la fel și în țară, alții le recomandă antreprenorilor de pe litoralul autohton să ia lecții de la cei bulgari.
„La noi, banii ăia nu acopereau nici măcar băuturile”, a precizat o persoană.
Citește și: Ce surpriză a avut un turist care s-a cazat la un hotel de 4 stele din Mamaia: „Ce vrei la 364 de lei…”
„Patronii de pe litoralul nostru ar trebui să meargă și ei în concediu în Bulgaria, poate mai învață câte ceva business”, recomandă un internaut.
„Scump, foarte scump, 171 de lei! În Mamaia, de banii ăia luați doar scobitori”, glumește cineva.
„Și pe litoralul românesc găsiți de toate pentru toate buzunarele. Nu știu de ce denigrați atât litoralul românesc”, menționează altcineva.
„În România și la mare și la munte, cazarea și mâncarea sunt de proastă calitate și foarte scumpe. Cei din turismul românesc sunt neprofesioniști și cu gândul la o îmbăgățire rapidă”, spune o altă persoană.
„Bulgaria nu mai este ieftină, dimpotrivă, la destul de multe au prețurile mai mari ca în România. Iar calitatea preparatelor din restaurantele bulgărești lasă de dorit”, precizează însă altcineva.
„Și la noi pe litoral e la fel, doar că fără mâncare!” glumește un internaut.
„În același timp, la Taverna Sârbului, tot pe Dunăre, dar pe partea asta, o ciorbă de pește și o porție de hamsii cu mămăliguță și mujdei 110 lei. 60 de lei e doar porția goală de hamsii, 9 lei mămăliga, 9 lei mujdeiul. Porția e uriașă, dar și profitul”, relatează un alt turist.