Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Corfu Town – orasul incantator pentru vacanta in 2014

Orasul Corfu este unul dintre locurile cele mai fermecatoare si romantice ale Greciei moderne. Ocupatia venetiana, franceza si britanica si-a lasat influenta asupra acestui loc. In interiorul zidurilor venetiene vei descoperi strazi mici si puncte panoramice care te vor surprinde.

Incepe plimbarea din piata San Rocco acolo unde, unul dintre autobuzele albastre, te va lasa ca sa vizitezi frumosul oras inclus in patrimoniul UNESCO.


Din San Rocco mergi spre orasul vechi pe strada Evgeniou Voulgareos ticsita de buticuri, magazine de pantofi , magazine de bijuterii si cafenele . Vei zari imediat clopotnita crenelata a Bisericii Romano-Catolice a Bunei Vestiri . Aceasta este o cladire venerabila de la sfârșitul secolului al XIV-lea care a fost distrusa in al Doilea Razboi Mondial, iar singurele ramasite sunt clopotnita, doua inscriptii si basoreliefurile reprezentand trofeele de razboi . Apoi vei ajunge la cea mai eleganta cladire venetiana din Corfu: Primaria construita in stil baroc intre 1663 si 1691.Acesta a fost folosita initial ca un loc de intalnire pentru cetatenii nobili si apoi a fost transformata intr-un teatru in 1720. Peretii exteriori sunt decorati cu masti, medalioane si simboluri istorice.

De pe strada Moustoxidou vei ajunge pe Esplanada care este una dintre cele mai mari piete din Europa. In partea de sus a Esplanadei sta acum un memorial pentru lordul britanic Inaltul Comisar Sir Thomas Maitland. A fost construit in 1816 , in forma de cladire circulara, cu coloane ionice.Corfiotii numesc aceasta cladire "Sterna " (rezervor), deoarece a fost intrarea in marele rezervor subteran al orasului. In apropiere de monumentul lui Maitland, vei vedea o cladire in nuante roz – portocaliu: Academia Ionică - prima universitate din Grecia fondata in 1808. In fata Academiei Ionice se afla statuia lui Ioannis Capodistrias, primul guvernator al Greciei.

In mijlocul Esplanadei se afla un pavilion de muzica, unde orchestrele locale sustin spectacole clasice in traditia clasica si muzicala pentru care insula este bine-cunoscuta . Insula Corfu gazduieste peste 40 de concerte ale Orchestrei Filarmonice care au loc periodic in week-end-urile estivale si in Saptamana Sfanta.

Pe Esplanada vei gasi cele mai bune cafe-baruri sub arcadele "Liston" - o promenada construita de francezi in 1807, dupa modelul Rue de Rivoli din Paris. Asaza-te la o masa intr-una din numeroasele cafenele, relaxeaza-te si uita de lume... asa cum localnicilor le place sa faca.

In Corfu vei gusta o varietate de mancaruri traditionale grecesti, precum si delicatese italiene. Viziteaza o ouzerie traditionala si bucura-te de un pahar de ouzo alaturi de o portie de calamari sau sau de creveti. Gusta si tzatziki, masline si o farfurie cu aperitive mici, numite pikilia in limba greacă. Exista, de asemenea, numeroase restaurante si taverne unde te poti bucura de muzica live in timp ce savurezi musaca, pastitsio si peste la gratar. In restaurantele italiene merita sa incerci sofrito (carne in vin, usturoi si sos de ierburi) si pastitsada (carne in sos rosu). Nu uita sa bei bere de ghimbir (tsitsibira) si sa cumperi celebrele produse din Kum Quat – un fruct asemanator cu portocalele!

Oferta sejur Corfu 2014
Niouris-Marina Apartments Agios Gordis – 247 Euro/pers., transport cu avionul din Cluj Napoca, transferuri, 7 nopti cazare, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

De Steluta Nastase

Recomandari