Antena Căutare

FOTO! Top 5 inchisori care atrag turistii

Locurile in care au fost inchisi candva infractori sau prizonieri politici precum Nelson Mandela au devenit acum atractii turistice pentru cei care vor sa vada coditiile in care erau tinuti acestia.

The Telegraph a realizat o selectie a celor mai cunoscute foste inchisori care sunt vizitate acum de milioane de turisti.

1.Inchisoarea Robben Island din Africa de Sud. Aceasta este situata pe o insula din apropierea orasului Cape Town. In aceasta inchisoare a fost tinut prizonier Nelson Mandela si alte zeci de detinuti politici. Centrul de detentie a fost inchis in urma cu 17 ani si a fost transformat in muzeu.

2.Alcatraz. Este una dintre cele mai cunoscute inchisori din lume si a fost subiectul a numeroase romane, filme si emisiuni de televiziune. Locul unde a fost inchis Al Capone poate fi vizitat de turisti, acesta fiind situat intr-un golf din apropierea orasului american San Francisco.

3.Inchisoarea fremantle din Australia. Aceasta a fost construita in jurul anului 1850, in stil victorian si a fost folosita pana in 1991. Turistii pot vizita cladirile inchisorii, dar si tunelurile sapate sub acestea.

4.Turnul Londrei. Cladirea construita in 1078 a fost folosita de-a lungul timpului ca resedinta regala, trezorerie, dar si inchisoare. Turnul Londrei este una dintre cele mai importante atractii ale capitalei britanice.

5.Inchisoarea Malmaison din Oxford. Puscaria a fost inchisa in 1996 si a fost apoi transformata in centru comercial si in hotel de lux. Camerele hotelului sunt acum situate in fostele celule ale detinutilor.

Foto; The Telegraph

Inedit in Moscova: Penitenciare transformate in hoteluri... In Los Angeles poti face turul locurilor in care au murit vedete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x