Antena Căutare

Nisa, bijuteria Coastei de Azur

j

Riviera Franceză este un paradis pentru iubitorii de shopping sau relaxare. Coasta de Azur a reprezentat întotdeauna o destinație preferată de aristocrați, chiar dacă până la sfârșitul secolului al XVIII lea a fost o regiune săracă, cunoscută mai mult pentru plantațiile de măslini, sau pescuit.

Nisa, orașul modern cu arhitectură antică

Când spui Nisa, gândul îți zboară inevitabil la vasele de croazieră care acostează an de an, în portul său cosmopolit. Este orașul aflat la poalele Alpilor Maritimi, flancat de Mediterana, locul unde este îmbinat într-o armonie perfectă, trectul cu luxul.

Supranumit Capitala Coastei de Azur, Nisa se laudă cu plaje boeme scăldate de cele mai azurii apele… nici nu este de mirare de ce scriitorul Stephen Ligeard a numit regiunea La Cote d`Azur, după cartea cu același titlu.

Nisa este un oraș mare plin de farmec și obiective turistice. Pe străzile învechite de timp dar cu aer modern, se aștern aproape la fiecare colț, cafelele, restaurante și resorturi de lux. Nici magazinele de suveniruri, sau zonele de promenadă înțesate cu magazine purtând semnătura unor designeri celebri, nu lipsesc de aici. Se spune că în oraș vei găsi cele mai multe muzee din toată Franța, printre care Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul Internațional de Arte, Muzeul de Artă Asiatică, sau cele dedicate unor pictori celebri.

Priveliști de neuitat!

Dincolo de lux, orașul este caracterizat de construcțiile vechi. Una dintre cele mai reprezentative realizări istorice este Turnul Bellanda, ridicat în secolul al XIV. Este locul unde celebrul compozitor Hector Berlioz a locuit în perioada secolului al XIX lea, și unde și-a găsit inspirația o bună bucată de vreme.

În cadrul fortului vei găsi Muzeul Naval, unde sunt expuse o mulțime de artefacte. Dacă urci până în vârful turnului, vei avea parte de cele mai frumoase priveliști asupra coastei.

de Mădălina Isar

Sejur Senior Voyage Coasta de Azur si San Remo

Hotel 4*- de la 395 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

Aviz favorabil pentru achiziția Kuoni de către DER TOURISTIK...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x