Olandezii ştiu cum să-şi ia măsuri de siguranţă în urma catastrofelor naturale. Aceştia deţin una dintre cele mai mari construcţii de pe Pământ!

 
+3 click pentru
galerie

După ce în 1953, Olanda a avut de suferit din cauza unei inundaţii masive cauzată de revărsarea Marii Nordului ce a ucis 1.835 de persoane şi a dus la mutarea a peste 70.000 de locuitori, ţara a luat măsuri iar în prezent, utilizează un sistem foarte bun de diguri şi porţi de-a lungul malului mării şi a principalelor râuri, ca debit.

Cunoscute drept Construcţiile Delta sau Construcţiile de Protecţie de la Marea Nordului, barierele sunt o minune a ingineriei, pe care Societatea Americană de Inginerie Civilă a numit-o una dintre cele “Şapte minuni ale lumii moderne”.  Acestea sunt de fapt un sistem de diguri care sunt independente una de alta şi care sunt în cea mai mare parte amplasate în provincia Zeeland.

Dintre diferitele bariere construite, Maeslantkering iese în evidenţă . Aceasta este o barieră mobilă pentru valurile mari, care închide Noul Canal Navigabil, un canal care leagă râul Rin de Marea Nordului. Este singura barieră pentru valurile de furtună din lume cu părţi mobile atât de mari şi acţionează ca o linie finală de apărare pentru Rotterdam împotriva creşterii nivelului apei de mare. Aceasta este una dintre cele mai mari construcţii mobile de pe Pământ, relatează “amusingplanet.com”.

Acest sistem de protecţie a costat 660 milioane de euro, fiecare poartă ajungând la dimensiuni colosale: 237 de metri lungime şi 22 de metri înălţime.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe