Seul a devenit capitala Coreei in anul 18 BC, odata cu stabilirea dinastiei Baekjae. Dinastia a pastrat orasul drept capitala timp de 476 de ani si a ajuntat la dezvoltarea unei culturi infloritoare, ce a stat la baza traditiilor transmise pana in ziua de astazi.
Rolul sau de capitala a incetat dupa 476 de ani, cand Baekjae a mutat capitala in zona cunoscuta astazi sub numele de Gongjiu, insa a ramas ca un punct de referinta foarte important. Dupa mutarea capitalei, Baekjae, Goguryeo si Shinra au luptat pentru a obtine controlul asupra zonei Seul din apropierea raului Han, ce a aratat cat de important era Seoul in peninsula coreana.
In 134, Seul a devenit din nou capitala tarii, dezvoltandu-se de atunci in cel mai important centru cultural si economic. Seul, care se numea "Hanyang" in timpul dinastiei Choseon si "Gyeongseongbu" in timpul imperialismului japonez, a fost renumit Seul dupa obtinerea independentei de catre Corea pe 15 august 1945. In 1946, Seul a devenit un "do" - un punct de referinta pentru un anumit tip de regiune si a fost ales drept capitala unde s-a stabilit si guvernul corean.
Mix de cultura si traditie
Seul este orasul in care domina variatia. Are peste 700 de muzee, incluzand Muzeul National si Muzeul National de Folc, toate avand un numat impresionant de centre de productie, cum ar fi centrul Sejong de Productie Artistica, Teatrul Natiobal si mai mult, are peste 400 de galerii ale caror expozitii iti vor umple sufletul de culoare si frumos.
Aici este si locul unde se intalnesc diverse culturi traditionale si aristocratice. Vizitatorul se poate bucura de dansuri festive traditionale si retete de la curtea regala, simtindu-se ca regele din "Choseon, poporul diminetii linistite". Trecutul devine viu printr-o plimbare prin orasul de case traditionale Bukcheon (Hanok) al dinastiei Choseon.
Traditia nu este singurul lucru ce poate fi intalnit in Seul. Exista o varietate larga de cultura moderna si fusion, atat de est, cat si de vest, tehnologie performanta si spatii artistice raspandite peste tot in oras. Zonele de joaca Daehakro si Seul sunt reprezentative pentru spatiile in aer liber ce definesc orasul. Parcul ce se gaseste langa raul Han este de asemenea un spatiu verde in care se traieste cultural. Aici se tine si festivalul "Hi-Seoul" in fiecare an, in luna mai.
Orasul a urcat si in topul celor zece orase economice ale lumii si continua sa se dezvolte, fiind o atractie atat pentru turisti, cat si pentru locuitorii Coreei.
Foto: preservenet.com
FOTO! Acasa la Heidi, fetita muntilor... VIDEO! Palatul Vulturul Negru, simbolul orasului Oradea...