Căutare Live

Touroperator: Tot mai mulţi români îşi cumpără vacanţa de vară încă din toamna anului anterior plecării

Numărul românilor care îşi achiziţionează vacanţa de vară încă din toamna anului anterior plecării în concediu este în creştere, astfel că peste jumătate dintre turişti îşi stabilesc planurile de vacanţă cu câteva luni înainte, arată o analiză a Christian Tour, unul dintre cei mai mari operatori de chartere din România.

În urmă cu cinci ani, doar unul din zece români îşi cumpăra cu aproape jumătate de an înainte pachetul turistic pentru concediul de vară.

“Comportamentul turiştilor s-a schimbat substanţial în ultimii ani. Mulţi, mai ales categoria familiilor cu copii, nu se simt confortabil să lase pe ultima sută de metri organizarea vacanţei de vară, cea mai importantă în decursul unui an pentru români. De aceea, chiar de la începutul lunii septembrie, unii dintre ei întreabă deja în agenţii despre ofertele pentru sejurul 2020. În felul acesta, nu doar că îşi securizează vacanţa pentru anul următor, ci beneficiază şi de avantajele unei achiziţii timpurii, prin programul Early Booking: reduceri de până la 50% la pachetele turistice şi plata în rate”, a afirmat Cristian Pandel, director general Christian Tour.

Familiile cu copii sunt primele care se arată interesate de achiziţia din timp a vacanţei de vară, pentru că se documentează mai atent asupra facilităţilor şi serviciile pentru cei mici pe care le au unităţile de cazare. Tocmai de aceea, multe dintre ele aleg ca destinaţie Antalya, unde resorturile includ piscine pentru copii, meniuri diversificate, locuri de joacă cu animatori.

Mai mult decât atât, cei care achiziţionează din timp o vacanţă, prin programul Early Booking, pot alege dintr-o gamă variată de hoteluri.

“În oferta agenţiei Christian Tour, sunt aproximativ 200 de hoteluri doar în Antalya, iar turiştii au ocazia să le compare din timp, să aleagă exact unitatea de cazare dorită şi, cel mai important aspect, să găsească disponibilitate în oricare dintre acestea”, menţionează Adriana Irimia, charter reservation manager.

În plus, tarifele pentru cei care achiziţionează o vacanţă în Antalya în această perioadă sunt cu până la 45% mai mici prin programul Early Booking, la care se adaugă un extra-discount al agenţiei de până la 270 euro/cameră.

De exemplu, un sejur de 7 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele în regim all inclusive costă de la 244 de euro de persoană (+ 95 euro taxe aeroport), pachetul incluzând şi transport cu avion charter, transfer de la aeroport la hotel şi asistenţă turistică. La un hotel de cinci stele ultra all inclusive, un sejur în aceleaşi condiţii ca mai sus costă 315 euro de persoană (+ 95 euro taxe aeroport).

Sursa : news.ro

Peste 50.000 de români sunt aşteptaţi în Israel toamna aceasta... O navă de pasageri cu peste 750 de pasageri la bord a sosit în Portul Constanţa; 21 de nave de croazieră au ajuns în por...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri