Tur istoric și religios în Israel

 

Una dintre cele mai atractive destinaţii de pelerinaj pentru călătorii din toate colţurile lumii, Israel reprezintă un amestec special de vechi şi modern, într-o manieră de neegalat, în special datorită importanţei sale unice pentru cele trei religii monoteiste ale lumii.

Ţara Sfântă îşi aşteaptă vizitatorii să descopere cele mai importante situri religioase pentru creştinism, iudaism şi islamism, de care se leagă cele mai importante mistere şi legende antice. De la locuri evocate de evrei dinainte de epoca creştină la cele mai importante localităţi ale Noului Testament şi de la locaţii religioase ale credinţei moderne Ba’hai la muzee memoriale dedicate Holocaustului, vei descoperi în Israel atracţii care acoperă secole ale experienţei umane.

Descoperă această destinaţie fascinantă de pelerinaj prin cele mai noi programe oferite de Europa Travel, low-cost din România care îţi oferă ocazia să te bucuri de cel mai important circuit spiritual la cele mai bune tarife şi condiţii excelente, împreună cu un ghid care îţi poate oferi îndrumări şi răspunsuri cu privire la locurile pe care le explorezi.

Oraş bogat în istorie şi spiritualitate

În Israel, orice porţiune de pământ pare încărcată de istorie şi însemnătate religioasă, astfel că în orice direcţie ai alege să mergi, vei descoperi şi o poveste specifică. Printre cei peste 3.5 milioane de vizitatori pe care ţara îi primeşte în fiecare an se numără în principal urmaşi ai celor trei credinţe care doresc să facă o conexiune între convingerile lor religioase şi sursa istorică, precum şi numeroşi turişti care sunt atraşi de frumuseţea şi măreţia unora dintre cele mai faimoase biserici, temple, moschei şi sinagogi din lume.

Oraşul Vechi din Ierusalim, considerat a fi chiar sufletul acestei ţări, este împărţit în patru zone: cartierul evreiesc cuprinde clădiri vechi şi Zidul Plângerii; cel armean, cu aproximativ 2500 de armeni care locuiesc aici de peste 2000 de ani, cartierul creştin, construit în jurul Bisericii Sfântului Mormânt; şi cartierul musulman, unde se găseşte Cupola Stâncii şi alte repere importante. Fiecare zonă pe care o descoperi este o aventură în sine, cu diferite atracţii, situri, atmosfere şi experienţe, gata să-şi expună povestea.

Oraşe semnificative ale Israelului

După ce ai explorat pe îndelete Ierusalim, continuă-ţi traseul în afara Oraşului Sfânt, către bisericile istorice deosebite din Bethleem. Construită pe un sit biblic descoperit de regina Elena, mama împăratului Constantin, în secolul al IV-lea, cea mai vizitată este Biserica Naşterii lui Isus, care se găseşte, din punct de vedere geografic, în Palestina.

Strâns legat de viaţa lui Isus este şi oraşul Nazaret, o destinaţie de pelerinaj de aproape 2000 de ani. Astăzi, oraşul bine întreţinut, îţi oferă o imagine perfectă de arhitectură, cultură şi istorie, una dintre cele mai frumoase combinaţii de pe pământ. Descoperă aici Basilica Bunei Vestiri, Fântâna Fecioarei Maria şi Biserica Sf. Gabriel.

Oraşul Haifa, deşi în mare parte un oraş modern, te surprinde prin străduţele sale uimitoare, care adăpostesc atracţii deosebite precum Grădinile Bahai, un loc absolut spectaculos, mănăstirea Stella Maris, locul unde a luat naştere Ordinul Carmelit, pe vârful Muntelui Carmel. Peştera a fost locuinţa profetului Ilie, singurul mistic prezent în cărţile sfinte în cele trei religii, creştinism, iudaism şi islamism. Descoperă şi puţin din cultura arabă, prin vizitarea cartierului Wadi Nisnas.

Oraşul Tel Aviv îţi oferă o pauză de la istorie şi te întâmpină cu o viaţă de noapte incitantă şi oferte bogate de shopping. Această metropolă cu peste 50 de cartiere adăposteşte o seamă de atracţii, cluburi, puburi şi baruri, dar şi diverse legende, precum cea a lui Iona şi a balenei sau a eroului grec Perseus, care o salvează pe Andromeda de un monstru marin.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Circuit Israel – pe urmele Mantuitorului

Tarif: 449 Euro/persoana, 4 nopti cazare (3 nopti in Bethleem si o noapte in Tiberias) cu mic dejun si cina la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transport cu autocar local pentru realizarea itinerariului, turul orasului Tel Aviv, excursia la Masada, ghid local vorbitor de limba romana. *BONUS Croaziera pe Marea Galileei pentru inscrieri pana la 15 August 2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe