În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.
Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.
În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.
Dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă au vorbit cu mai mulți invitați despre cum putem preveni efectele îmbătrânirii în mod sănătos dar au avut parte și de experimente inedite.
Cei doi au intrat în bazine cu gheață iar medicii speciliști în medicină sportivă le-au fost alături pentru a veni cu explicații și cu asigurările că experimentul se desfășoară în siguranță.
Medicool, sezon 3 episod 3. Urania Cremene, despre pasarea responsabilităților către copiii noștri. "Le lăsăm lor alegerea"
Urania Cremene oferă câteva metode utile prin care copiilor le pot fi pasate reponsabilitățile îngrijirii de propriul corp, atât pe interior cât și pe exterior.
De la cum stau lucrurile cu consumul de zahăr și până la alegrea de a alege spălatul pe dinți în detrimentul lenei, copiii trebuie să învețe să fie conștienți că sănătatea lor depinde de ei înșiși și că decizia le aparține, după cum spune Urania Cremene.
Citește și:Medicool sezonul 3, 3 septembrie 2022. Cum să dormim mai bine dacă suferim de depresie
Este foarte importnat ca pasarea reponsabilităților către copiii să fie făcută la vârste cât mai fragede, dar într-un mod inteligent.
Noi trebuie să ne ajutăm de un limbaj blând, care să nu pună presiune pe copil și care, în același timp, să îl determine să înțeleagă importanța unei discipline și a aunei rutine zilnice.
Copilul meu îmi spune câteodată că îi este lene să se spele pe dinți. Atunci eu vin și îi spun lucruri de genul Sunte dinții tăi, tu alegi dacă îi păstrezi sănătoși sau alegi să te doară și să mergi pe scaunul dentistului pentru că ai făcut carii. Vrei să ai carii? Nu. Atunci hai să te speli pe dinți.
O altă metodă este cea a puterii exemplului. Dacă un copil nu vrea să își pună un hanorac peste tricou, atunci noi putem avea o comunicare de genul: "Eu am să iau o haină cu mine, în caz că-mi va fi frig. Am să iau una și pentru tine, doar în cazul în care îți va fi frig și ție".
Și cobori cu el în tricou, iar afară îți va cere el singur să se îmbrace. Atenție, aici este momentul când trebuie evitată replica: "Ți-am spus eu că îți va fi frig!" pentru că atunci intervine egoul lui și nu se va mai îmbrăca, a precizat Urania Cremene.
Citește și:Medicool sezonul 3, 3 septembrie 2022. Alimente care ne ajută să dormim