Antena Căutare

MediCOOL, sezonul 5, 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

În episodul 14 al emisiunii MediCOOL de pe 25 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov a analizat atent și a prezentat care sunt efectele alcoolului asupra organismului.

colaj foto cu mihail pautov la emisiunea medicool Galerie
Descoperă care sunt efectele consumului de alcool urmărind acest material din emisiunea MediCOOL | Antena 1

Medicul Mihail Pautov a abordat în episodul 14 al emisiunii MediCOOL din data de 25 noiembrie 2023 un subiect extrem de important pentru români. Sfaturile acestuia pot fi foarte utilă, mai ales că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, când de pe masă nu lipsesc, de cele mai multe ori, băuturile alcoolice.

MediCOOL, episodul 14 din 25 noiembrie 2023. Care sunt efectele alcoolului asupra organismului. Ce trebuie să afli

Medicul Mihail Pautov a vorbit despre efectele pe care le poate avea consumul alcoolului asupra organismului.

„Alcoolul este ingerat pe gură și ajunge în stomac. Acolo, el nu este absorbit. El urmează traseul, ajunge în intestinul subțire, unde începe să fie absorbit și ajunge în ficat. Alcoolul, ajuns în ficat, se transformă în acetaldehidă de către o enzimă care se numește nac. Acetaldehida este cancerigenă, ea are „cheie” pentru fiecare celulă din corpul nostru. Celule noastre au ca niște porți de intrare și foarte multe elemente au nevoie de acces, de permisiune să ajungă în interiorul celului. Alcoolul și acetaldehida au cheie pentru fiecare celulă din corpul nostru. Alcoolul va fi absorbit și în mușchi, și în grăsime, și în creier, peste tot.

Citește și: MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

Acetaldehida este cancerigenă și ne poate schimba ADN-ul. O cantitate mică de alcool este transofrmată de enzima nad în acetat. Acetatul e folosit ca energie și ulterior el este eliminat. Ficatul este capabil să metabolizeze pe oră un singur pahar de alcool, de aceea acestea sunt dozele pe care le găsim, de regulă, în meniul de restaurant. Dacă bem trei pahare într-o oră, atunci primul pahar se va metaboliza în ficat, iar celelalte două pahare vor cirula în continuu în corp și ne vor afecta”, a explicat Mihail Pautov la emisiunea MediCOOL, de la Antena 1.

Stând de vorbă cu medicul neurolog Bogdan Pană, Mihail Pautov a explicat ce se întâmplă în creierul pacienților atunci când consumă diferite cantități de alcool. Informațiile au fost prezentate pe baza rezultatelor obținute la RMN.

După ce s-a explicat ce efect are alcoolul asupra creierul nostru, Mihail Pautov a evidențiat și care este efectul hormonal. Stând de vorbă cu un tânăr de 20 de ani, gazda emisiunii a evidențiat cum este afectat nivelul de testosteron din organism, dar și ce înseamnă acest lucru pe termen lung.

Dacă te-a fascinat subiectul de mai sus, atunci poți urmări și clipul de mai jos din emisiunea MediCOOL în care poți descoperi care sunt efectele consumului de alcool asupra somnului.

MediCOOL a revenit la Antena 1 cu sezonul 5

Cel de-al cincilea sezon MediCOOL poate fi urmărit în această toamnă, la Antena 1 și în AntenaPLAY, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (autor programe de slăbit) revin pe micile ecrane cu noi rubrici, noi experimente, dar şi subiecte tabu, iar spectrul amplu de subiecte medicale de actualitate va fi şi de această dată abordat într-o atmosferă relaxată, pe înţelesul tuturor, alături de invitaţii emisiunii.

Noul sezon MediCOOL va acoperi o gamă variată de teme în domeniul sănătăţii, dar şi teme mai puţin convenţionale, care solicită o cercetare amplă şi răspunsuri din partea specialiştilor în domeniu, invitaţii echipei MediCOOL. Totodată, aceştia vor dezbate şi obiceiurile nesănătoase, care pot afecta calitatea vieţii.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video Medicool sezonul 6, 24 februarie 2024. Ce este hipertensiunea arterială Medicool sezonul 6, 24 februarie 2024. Ce este hipertensiunea arterială Sambata, 24.02.2024, 13:00
Ai un 2024 fabulos în AntenaPLAY
Video recomandate
Power Couple România, 26 februarie 2024. Cum a intervenit Dani Oțil atunci când Anamaria Ionescu i-a spus că i se face rău
Power Couple România, 26 februarie 2024. Cum a intervenit Dani Oțil atunci când Anamaria Ionescu i-a spus că i se face rău Luni, 26.02.2024, 21:50
Dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă revin la Antena 1 cu un nou sezon MediCOOL, începând din 24 februarie, de la 12.00

Dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă revin la Antena 1 cu un nou sezon MediCOOL, începând din 24 februarie, de la 12.00

MediCOOL revine pe micile ecrane cu cel de-al șaselea sezon, ce va putea fi urmărit la Antena 1, începând din 24 februarie, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Marti, 20.02.2024, 11:02
MediCOOL, sezonul 5, 16 decembrie 2023. Ce trebuie să faci ca să eviți disconfortul de la stomac în perioada sărbătorilor de iarnă

MediCOOL, sezonul 5, 16 decembrie 2023. Ce trebuie să faci ca să eviți disconfortul de la stomac în perioada sărbătorilor de iarnă

În episodul 16 al emisiunii MediCOOL de pe 16 decembrie 2023, medicul Mihail Pautov a analizat atent și a prezentat ce trebuie să facem de sărbători ca să evităm disconfortul de la stomac.

Duminica, 17.12.2023, 17:49
MediCOOL, sezonul 5, 9 decembrie 2023. Sfaturi utile pentru atunci când plecăm în vacanță. Ce medicamente luăm cu noi

MediCOOL, sezonul 5, 9 decembrie 2023. Sfaturi utile pentru atunci când plecăm în vacanță. Ce medicamente luăm cu noi

În episodul cu numărul 15 din sezonul 5 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov a vorbit despre un lucru pe care ni-l dorim cu toții: vacanța. Iată câteva reguli de bază simple, pentru ca relaxarea să nu se transforme într-un calvar!

Sambata, 09.12.2023, 13:44
MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

În episodul 13 al emisiunii MediCOOL de pe 18 noiembrie 2023 medicul Mihail Pautov, veterinarul Alexandru Buzdea și un invitat special au vorbit despre cum ne influențează animalele de companie durata de viață.

Sambata, 18.11.2023, 13:29
Ultimele știri
x