Antena Căutare

Strugurii-ursului, istoria și beneficiile plantei-medicament care combate și tratează afecțiunilor tractului urinar

Strugurii-ursului reprezintă un remediu pentru combaterea și tratamentul infecțiilor tractului urinar și bolilor de rinichi încă din timpuri străvechi. Iată beneficiile pe care planta medicinală le are și care sunt cele mai bune produse care o conțin.

Strugurii-ursului
Strugurii-ursului, istoria și beneficiile plantei-medicament care combate și tratează afecțiunilor tractului urinar | Shutterstock

Strugurii-ursului reprezintă o plantă medicinală care a început să fie folosită încă din Evul Mediu. Frunzele arbustului, ovale și lucioase, recoltate la începutul verii, dar și fructele cărnoase, recoltate spre sfârșit de vară, sunt cele care combat și tratează afecțiunile tractului urinar, precum infecții ca cistita sau uretrita.

Infecția urinară este provocată de diferiți agenți patogeni care pot ajunge în oricare parte a tractului urinar: uretra, vezica urinară, rinichi. În funcție de aceste trei zone, infecția urinară se poate împărți în: cistită, uretrită și pielonefrită.

  • Cistita este o inflamație a vezicii urinare, provocată de bacteria E.coli și afectează de obicei doar femeile.
  • Uretrita este o inflamație a uretrei, cauzată de agenți patogeni care se transmit cu ușurință prin contact sexual neprotejat, iar bărbații sunt cei mai afectați.
  • Pielonefrita este și ea o inflamație, dar la nivelul unuia sau ambilor rinichi, cauzată de o cistită care nu a fost tratată la timp. E una dintre infecțiile urinare comune la copiii sub un an.

Strugurii-ursului, planta-medicament care luptă împotriva afecțiunilor tractului urinar

Strugurii-ursului, un arbust târâtor care se menține mereu verde, conțin substanțe chimice care tratează infecțiile urinare și bolile de rinichi.

Planta medicinală a fost menționată încă din Evul Mediu în "Physicians of Nyddfai", în secolul al XIII-lea, iar frunzele și fructele ei sunt folosite în medicina tradițională pentru ameliorarea afecțiunilor tractului urinar.

Totodată, extractul de strugurii-ursului are efect diuretic, favorizează formarea și eliminarea urinei, îndepărtează mecanic microoganismele odată cu fluxul crescut de urină și previne infecțiile urinare recurente, conform studiilor (B. Larsson, S. Fianu, Current therapeutic Research, voi. 53, no. 4, april 1993).

Există suplimente destinate menținerii stării de sănătate a aparatului urinar, care au ca ingredient principal extractul de strugurii-ursului și care îmbunătățesc funcția de excreție a rinichilor, cum ar fi Uractiv Forte. Produsul poate fi comandat din shop-ul Fiterman Pharma, cel mai dinamic producător român din aria medicală, cu o vechime de peste 25 de ani: producător de medicamente, dispozitive medicale, suplimente alimentare și dermatocosmetice.

Potrivit rezultatelor testelor de laborator (Test in vitro realizat în Laboratorul de Microbiologie al Fiterman Pharma), Uractiv are acțiune bactericidă împotriva E. coli, bacteria care produce 85% dintre cazurile de infecție urinară, dar și împotriva Candida albicans, ciuperca responsabilă pentru infecțiile genito-urinare, mai ales ca urmare a tratamentului cu antibiotice.

Strugurii-ursului, planta medicinală declarată monument al naturii în România

Cu denumirea ştiinţifică de Ar­ctostaphylos uva-ursi, arbustul creşte în zone mon­tane şi în pădurile de pin din depresiunile alpine. În țara noastră, specia este declarată mo­­nument al naturii și este o­cro­ti­tă în rezervaţiile de la Scă­ri­şoa­ra (judeţul Alba) şi de la Ră­chitişul-Mare (judeţul Su­cea­va), conform acestui articol.

Pe lângă prevenirea şi com­baterea afecţiunilor renale şi genitale, există și alte beneficii pe care planta le are atât în tratamente in­ter­­­ne (enterocolite, tuse, diaree, diabet zaharat), precum şi în trata­men­­te externe (her­­pes, candidoză și altele). Totodată, în fitoterapie, frun­­zele de strugurii-ursului se fo­­losesc sub formă de in­fuzii sau de­coc­turi, arată aceeași sursă menționată mai sus.

Infecția urinară, cauze și simptome. Cum o putem preveni și trata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x