Antena Căutare

CONCURS! Învață să-ți prepari cafeaua acasă la french press și câștigă un cappucinator și pachete Supremo

Cafeaua face parte din rutina multor oameni, indiferent dacă este doza de energie luată dimineața sau un mic răsfăț după prânz. Există o mulțime de modalități de a o prepara pentru a se mula pe gusturile fiecăruia.

tanara imbracata in alb care isi bea cafeaua Galerie
Cafeaua face parte din rutina multor oameni, indiferent dacă este doza de energie luată dimineața sau un mic răsfăț după prânz | Shutterstock.com

Majoritatea consideră cafeaua o plăcere aromată, care are un plus de savoare atunci când este preparată la french press. Presa franceză este un instrument ușor de folosit în propria bucătărie, iar campionul mondial la prăjirea cafelei, Alex Niculae, îți arată cum poți obține o băutură delicioasă cu ajutorul french press-ului.

Cum să prepari cafeaua la french press

Alex Niculae, campionul mondial la prăjirea cafelei, susține că french press-ul potrivit trebuie să aibă o dimensiune rezonabilă pentru a obține o cană mai concentrată de cafea. După ce l-ai ales pe cel potrivit, vei avea nevoie de 15 grame de cafea pentru realizarea băuturii. Expertul a ales una 100% arabica, datorită complexității sale: aciditate, dulceață ridicată, un grad scăzut de cafeină, gustul complex.

Dacă nu ai un cântar și îți este teamă să nu adaugi o cantitatea prea mare de cafea, află că două linguri mari sunt suficiente. Peste acestea se adaugă 250 de mililitri de apă - echivalentul unei căni - încălzită la 87 de grade.

Următorul pas constă în amestecarea ingredientelor. Alex Niculae recomandă ca acestea să fie amestecate de 8 ori, iar imediat după lichidul trebuie apăsat încet și ”până la capăt” cu french press-ul. După 40 de secunde, cafeaua poate fi decantată.

Asta înseamnă că este timpul să torni conținutul lent și dintr-o singură mișcare, fără să agiți. Ideal este să nu torni până la ultimele picături.

Concurs Doncafe. Cum te poți înscrie și ce premii se pun la bătaie

Pentru momentele speciale, Doncafe a lansat un nou sortiment de cafea denumit Supremo, 100% Arabica, cu boabe de cafea prăjite lent cu gust dulce și fructat pentru a dezvălui toate aromele, fiind singura specie de cafea folosită la competițiile mondiale.

Alex Niculae împreună cu Doncafe a pregătit câteva surprize speciale pentru iubitorii dimineților perfecte. Sunt puse în joc multe premii pentru cei care îndrăgesc cafeaua, printre care se numără un cappuccinator pentru o băutură ca la carte, dar și multe pachete de cafea.

Premiul săptămânal: 1 Cappuccinator și 12 x Pachete Supremo de 500 g.

Cine este primul câștigător al concursului Doncafe

Claudia A. este primul câștigător al concursului Doncafe, care va intra în posesia premiului săptămânal ce constă într-un Cappuccinator și 12 pachete de Doncafe Supremo de 500 g.

Urmează încă două săptămâni în care și tu poți câștiga noul sortiment de cafea Supremo 100% arabica. Intră pe https://supremo100arabica.a1.ro/ și răspunde la întrebări despre cum îți bei cafeaua și poți fi tu unul dintre fericiții câștigători.

Duminică 16 mai, la Antena 1, Super Neatza de weekend, lider de audienţă pe toate categoriile de public... Prognoza Meteo, 18 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x