Antena Căutare

Cum arată acum casa celui care a compus muzica pentru imnul României. Ce comori ascunde – Video

Casa Memorială Anton Pann, situată pe Str. Anton Pann 20 din Bucureşti, a fost inaugurată şi este deschisă publicului. Adina Lăcătușu de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a făzut o vizită.

Casa Memorială Anton Pann, situată pe Str. Anton Pann 20 din Bucureşti, a fost inaugurată şi este deschisă publicului. Adina Lăcătușu de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a făzut o vizită.

„Este un loc extrem de modern, interactic, pentru că personalitatea lui Anton Pann este foarte puternică. Vizitatorii din toate categoriile de vârstă îl pot cunoaște pe Anton Pann prin intermediul instrumentelor muzicale, instalațiilor pe care le pot utilize singuri, în așa fel încât muzeul creează oportunitatea de a-l cunoaște fără nicio intervenție din altă parte”, a explicat muzeograful Mădălina Șchiopu.

Potrivit muzeograului, această casă este singura în care Anton Pann a fost proprietar. A cumpărat-o în 1888. Casa era deja construită, avea patru camere și a construit în curte propria tipografie, în care și-a tipărit toate cărțile pe care le-a scris de-a lungul vieții.

Biletele costă 2 lei pentru copii și pensionari, 4 lei pentru adulți, ir biletele pentru ghidaj costă 6 lei pentru tot grupul.

Poet, profesor și compozitor de muzică religioasă, protopsalt, folclorist, literat și publicist român, Anton Pann (1796/1798 - 1854) este compozitorul muzicii imnului național al României. A fost supranumit de Mihai Eminescu „finul Pepelei, cel isteț ca un proverb” în „Epigonii”.

Se redeschid aprozarele! Cum arată primul magazin de stat din Bucureşti. „Nu avem absolut nimic industrializat”... Sanda Ladoşi a aflat care este călcâiul lui Ahile în cazul lui Dani Oțil! „Ești chiar enervant”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x