Căutare Live

Încearcă să nu râzi cu lacrimi! Florin Piersic, despre cum au înțeles greșit chinezii o scenă celebră cu Mărgelatu: „Eu am scuipat o sămânță, dar ei nu au știut ce e aia”

Florin Piersic, unul dintre „monştrii sacri" ai cinematografiei româneşti, a venit pentru prima dată, luni, 4 martie, în platoul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”. Marele actor a povestit o întâmplare amuzantă de la o proiecție a filmului „Drumul oaselor”, la Ambasada Chineză. La dublaj, s-a produs o eroare.

Florin Piersic, unul dintre „monştrii sacri" ai cinematografiei româneşti, a venit pentru prima dată, luni, 4 martie, în platoul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”. Marele actor a povestit o întâmplare amuzantă de la o proiecție a filmului „Drumul oaselor”, la Ambasada Chineză. La dublaj, s-a produs o eroare.

La vârsta de 83 de ani, Florin Piersic încă se ţine de glume şi a demonstrat că a rămas în continuare acelaşi.

Florin Piersic a povestit la „Neatza cu Răzvan şi Dani” un detaliu inedit despre filmarea unei scene din „Drumul oaselor”, în care el l-a interpretat pe Mărgelatu, mănâncând semințe.

„Niște copii mâncau semințe acolo, la filmări. Și le-am spus să îmi dea și mie. Au spus: «Da, domnul Florin, dar îmi dați pistolul». «Mie îmi dați pălăria»”, a povestit Florin Piersic, aducându-și aminte de proiecția filmului, dublat în chineză.

„Chinezii nu au știut ce e aia și au crezut că e o împușcătură”, a povestit marele actor.

Florin Piersic a mai oferit un detaliu inedit – acela că a fost foarte iubit de chinezoaice.

„Am acasă două lăzi cu scrisori de la Ambasadă”, a spus actorul.

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936 la Cluj-Napoca şi a debutat în cinematografie în 1957, cu filmul „Ciulinii Bărăganului". Printre rolurile sale celebre s-au numărat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea şi Mărgelatu. Pe lângă producţiile cinematografice, Florin Piersic a avut şi continuă să aibă o bogată activitate pe scenele teatrelor româneşti.

Marele actor a rămas de-a lungul timpului unul dintre cei mai iubiți artiști români.

„Drumul oaselor” (1980) este primul film din seria Mărgelatu, regizat de Doru Năstase. Din distribuție fac parte actorii Florin Piersic, Marga Barbu, Ion Marinescu, Iurie Darie și Ernest Maftei.

Acțiunea filmului „Drumul oaselor” se petrece în Muntenia, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Un grup de boieri din organizația „Frăția” intră în posesia unei comori rămase de la Tudor Vladimirescu și ascunsă de un bătrân boier patriot sub albia unui râu. Ei străbat un teren secetos dinȚara Loviștei, denumit „Drumul oaselor”, pentru a scoate comoara din țară și a o vinde, iar cu banii obținuți să cumpere arme pentru realizarea unei revoluții.

Urmăriți momentul cu Florin Piersic, pentru prima dată la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”, în clipul de mai sus.

Citește și
Ana Maria Calița, pe scena iUmor 2021
iUmor, 5 decembrie 2021. Ana Maria Calița, dezvăluiri despre fosta relație. Momentul care a stârnit hohote de râs
iUmor, 5 decembrie 2021. Ana Maria Calița, dezvăluiri despre fosta relație. Momentul care a stârnit hohote de râs
andrada si victor se tin de mana in platoul mireasa sezon 4
Ce au postat Andrada și Victor la câteva ore după ce au fost eliminați de la Mireasa. Una dintre postări e comună
Ce au postat Andrada și Victor la câteva ore după ce au fost eliminați de la Mireasa. Una dintre postări e comună
colaj de imagini cu tanarul cuza de la asia express in bucataria chefi la cutite si la neatza
Cuza de la Asia Express iubește din nou? Cum arată tânăra despre care presa scrie că îi e iubită și s-au mutat împreună
Cuza de la Asia Express iubește din nou? Cum arată tânăra despre care presa scrie că îi e iubită și s-au mutat împreună
Mai multe articole
„Am găsit-o în mormanul de trupuri din fața spitalului”. Povestea miraculoasă a unei supraviețuitoare a cutremurului din... Florin Piersic a avut un debut dureros în teatru, la propriu! „De fiecare dată când povestesc mă doare noada!"...
Ultimele știri