Live acumMireasa
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Mașinile se repară, oamenii nu! Poliția Română a lansat cea mai emoționantă campanie de prevenire a accidentelor rutiere

Bogdan Ghebaur, inspector principal Poliția Română, a vorbit la „Neatza cu Răzvan și Dani” despre campania de prevenire a accidentelor produse pe trecerile de pietoni, demarată de Poliția Română.

Bogdan Ghebaur, inspector principal Poliția Română, a vorbit la „Neatza cu Răzvan și Dani” despre campania de prevenire a accidentelor produse pe trecerile de pietoni, demarată de Poliția Română.

În primele nouă luni ale anului 2019, 58 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 412 au fost grav rănite, în urma accidentelor rutiere. De aceea, Poliția Română a lansat campania de prevenire „TRAUME IREPARABILE”, ce are ca scop reducerea accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea șoferilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier cu privire la consecințele neacordării priorității de trecere pietonilor.

Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit.

Campania a fost lansată joi, 17 octombrie 2019, în București. Șoferii au putut viziona clipul campaniei și au putut vorbi cu o victimă a unui accident rutier.

Clipul de promovare va fi urmat de o serie de testimoniale video realizate cu ajutorul AVAC (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație), în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare și efectele ireversibile ale traumelor suferite.

Poliția Română îndeamnă șoferii să nu uite câteva reguli ce pot salva vieți:

- Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități;

- Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare;

- Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță;

- Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare;

- Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră;

- Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!

Mașinile se repară, oamenii nu!

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro