Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Povestea incredibilă a globetrotterului Dumitru Dan, cel care a făcut înconjurul lumii în opinci și în costum tradițional

Floriana Iacob, reporter Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, de la Muzeul Sportului din București, a aflat de la Valentina Maliia, muzeograf, poveștile nespuse ale sportului românesc.

Floriana Iacob, reporter Neatza cu Răzvan și Dani, în direct, de la Muzeul Sportului din București, a aflat de la Valentina Mălîia, muzeograf, poveștile nespuse ale sportului românesc.

Unul dintre muzeele inedite ce pot fi vizitate în București este Muzeul Sportului. Aici se află sute de trofee și medalii obținute de sportivii români. Muzeograful Valentina Mălîia ne-a vorbit despre Dumitru Dan, cel care a intrat în istorie ca primul globetrotter român, în 1985.

Povestea lui a început în 1908, când un club de turism din Franța a lansat o provocare la care s-au înscris peste 200 de participanți, dintre care și patru români. Ideea era ca ei să parcurgă 100.000 de kilometri, la final primind un premiu de 100.000 de franci.

Pe 1 aprilie 1910, cei patru români și-au început călătoria. Dintre ei, Doar Dumitru Dan a reușit să o termine, șase ani mai târziu.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro