Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 16 septembrie 2021. Salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, preparată de Vladuț

În ediția din 16 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a pregătit o rețetă de Salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt acrișor, pe care a denumit-o ”Salată rebelă de ciuperci”.

Salata din trei tipuri de ciuperci se servește pe un pat de rucola, cu brânză brie și semințe de dovleac Galerie
Prezentare rețeta de salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, preparată de Vladuț | Rețeta lui Vlăduț

Rețeta zilei preparată de Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza este o delicioasă și interesantă rețetă de salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, așezată pe un pat din salată rucola și servită cu brânză brie și crocănțele. Pe lângă acestea au fost presărate și semințe din floarea soarelui, prăjite și sărate.

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării minunatei rețete de salată de ciuperci din bucătăria lui Vlăduț.

Salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt - Ingrediente

  • ciuperci portobello
  • chiuperci champignon brune
  • ciuperci pleurotus
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui
  • unt
  • usturoi
  • ceapă
  • cimbru
  • sare și piper
  • salată rucola
  • semințe de floarea soarelui
  • brânză Brie
  • Pentru dressing:
  • iaurt
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • suc de lămâie
  • crutoane de pâine sau crocănțele, pentru servit

Rețetă de slată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt - Mod de preparare

Interesant la această delicioasă rețetă de salată este modul diferit de preparare al celor trei tipuri de ciuperci.

Cum se prepară ciupercile pentru salată

Ciupercile portobello se curăță de pieliță și frig pe un grătar, un grill, sau pe o plită, în cel mai clasic mod. Apoi se asezonează, după gust, cu sare și piper.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 13 septembrie 2021. Vinete umplute cu carne de porc și de vită, rețeta lui Vlăduț

Ciupercile champignon brune se prepară la cuptor cu un cubuleț de unt în interior, dar și puțin ulei de măsline și rondele de usturoi. Se asezonează cu sare și piper ca și în cazul ciupercilor portobello.

Ciupercile pleurotus, după ce sunt bine curățate și li se îndepărtează partea tare de la codițe, se trag la tigaie cu mult usturoi, o ceapă și puțin cimbru, în puțin ulei de floarea soarelui, încins. Se asezonează cu sare și piper.

Semințele de dovleac se rumenesc la tigaie, sau la cuptor, presărate cu sare.

Cele tri tipuri de ciuperci, după preparare, se așază pe un pat de rucola și se presară peste ele semințele de dovleac, dar și bucăți mici de brânză brie.

Cum se prepară sosul de iaurt

Pentru prepararea sosului cu care vor fi servite cele trei tipuri de ciuperci, se procedează asemănător cu prepararea rețetei de sos tzatziki, dar fără castraveți și mărar. Se curăță usturoiul, se pisează cu sare și piper și se amestecă cu puțin ulei de năsline. Apoi se adaugă iaurtul și se potrivește gustul cu suc de lămâie, proaspăt stors.

Pentru servit, se prepară crutoane de pâine aromate, sau se folosesc diverse crocănțele gata preparate.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 6 septembrie 2021. Medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari, rețeta lui Vladuț

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de salată din trei tipuri de ciuperci cu dressing de iaurt, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Cum pregătești un mic dejun rapid și sănătos. Rețeta cu crenvurști a lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani... Rețete zilei la Super Neatza, 17 septembrie 2021, Prăjitură cu biscuiți și mere din bucătăria lui Vlăduț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x