Pentru că, în curând va urma perioada de post, postul Crăciunului, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan s-a gândit să prepare o rețetă de salată din trei feluri de pește afumat, cu care ne putem delecta în zilele cu dezlegare la pește.
Este o salată de pește destul de simplu și rapid de preparat și pe care o putem reinterpreta după bunul plac, pornind de la rețeta lui Vlăduț.
Ingrediente pentru rețetă de salată "Trio de pește afumat":
- butter fish
- somon afumat
- file de păstrăv afumat
- ceapă roșie
- lămâie
- rodie
- Maioneză de post:
- muștar
- lămâie
- ulei
- alune de pădure
Mod de preparare pentru rețetă de salată "Trio de pește afumat"
Modul de preparare al salatei este unul simplu și rapid. Pur și simplu se toacă mărunt cele trei tipuri de pește, la fel și ceapa roșie după ce se curăță.
Se amestecă ingredientele într-un vas și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie.
Citește și: Rețetă simplă și rapidă de Tartar din ton roșu cu avocado, sfeclă roșie și rodie
Preparare maioneză de post.
Pentru a pregăti o maioneză de post cremoasă și stabilă, se procedează ca și la maioneza clasică picurând ulei peste muștar și amestecând energic pentru omogenizare.
Se adaugă și zeamă de lămâie după gust, dar și alune de pădure tocate mai grosier.
Maioneza de muștar se amestecă cu ingredientele de mai sus și se asamblează minunata salată din trei feluri de pește cu un inel metalic, ca la rețetele de tartar.
Deasupra se decorează cu semințe de rodie, pentru un plus de gust și culoare.
O salată perfectă pentru a începe o zi de post cu dezlegare la pește!
Spor și poftă bună!
Ramona Olaru, cu ochii în lacrimi la Neatza cu Răzvan și Dani. Urarea emoționantă pe care i-a făcut-o mamei sale, de ziu... Ramona Olaru și Gabriela Prisăcariu, prezentare de modă în direct la Neatza cu Răzvan și Dani...