Salata orientală de post cu maioneză de muștar concurează, cu succes, salata clasică de boeuf. Mulți preferă salata orientală, mai ales în varianta de post, pentru că este mai ușoară, mai simplă și mai sănătoasă.
Ingrediente pentru Rețeta de Salată orientală de post cu maioneză de muștar
- 500 gr cartofi roșii
- 1-2 cepe roșii
- 2 linguri de oțet
- 1 ardei gras, roșu
- 100 gr măsline verzi
- 3-4 castraveciori acri, în saramură
- 150 gr muștar clasic
- 2 linguri de ulei
- zeamă de lămâie, după gust
- sare și piper, după gust
Mod de preparae pentru Rețeta de Salată orientală de post cu maioneză de muștar
Mai întâi curățăm ceapa și o tocăm solzișori mai mari, apoi adăugăm oțet peste ea și o lăsăm la macerat 30 de minute, acoperind vasul cu un capac. Din când în când o mai amestecăm să se pătrundă uniform.
Între timp, spălăm bine cartofii, fără a-i curăța de coajă și îi punem la fiert în apă rece cât să fie bine acoperiți. Când sunt fierți, îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tăiem în cuburi.
Citește și: Salată de legume cu maioneză și iaurt
Curățăm ardeiul gras și îl tăiem în cuburi. Scurgem castraveciorii din saramură și de asemeni îi tăiem în cuburi. Scurgem măslinele de saramura în care au stat și le lăsăm întregi.
Punem toate aceste ingrediente într-o salatieră și adăugăm ceapa roșie bine scursă.
Luăm 2 cuburi de cartofi, le pasăm ca pentru piure și le amestecăm cu muștarul, picurând și uleiul, treptat. Asezonăm maioneza de muștar cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
Citește și: Rețeta Salată de vară cu fructe și legume
Amestecăm ingredientele din salatieră cu maioneza de muștar, obținând astfel cea mai delicioasă salată orientală de post. O dăm la rece cel puțin 30 de minute, înainte de servire.
Spor și poftă bună!
Cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr?... Ostropel de pui. Rețetă tradițională de ostropel, ca la mama acasă...