Antena Căutare

Super Neatza, 25 aprilie 2023. Idei pentru preparate inedite de 1 mai, a la chef Nicolai Tand. De unde alegi cea mai bună carne

În cadrul ediției Super Neazta din 25 aprilie, chef Nicolai Tand a venit pregătit cu câteva idei pentru minivacanța de 1 mai, care să mulțumească gusturile tuturor gurmanzilor.

colaj foto super neatza Galerie
per Neatza, 25 aprilie 2023. Idei pentru preparate inedite de 1 mai | Captură Video Antena 1

Deși grătarul a devenit un fel de simbol al zilei de 1 mai, chef Nicolai Tand a propus două rețete ceva mai speciale, tot pe bază de carne, însă reinterpretate în stilul bucătăriilor din străinătate.

Pentru alegerea cărnii, Nicolai Tand s-a aprovizionat și de această dată de la Penny, supermarketul având propria măcelărie. „Cu cât e mai proaspătă carnea, cu atât de mai gustoasă”, a punctat chef-ul.

Citește și: Super Neatza, 10 aprilie 2023. Drob de porc à la Chef Nicolai Tand. Cum știi că ai ales carnea potrivită pentru rețetă

Idei pentru preparate inedite de 1 mai, a la chef Nicolai Tand

Pentru că 1 mai se apropie cu pași repezi, Nicolai Tand s-a gândit să prepare ceva „specific”, însă în stilul propriu, astfel că a propus două rețete delicioase: aripioare de pui picante și carne de porc în stil asiatic. Pentru ambele feluri de mâncare a folosit două marinate diferite, chef-ul recomandând să se lase carnea la marinat cel puțin o oră sau chiar de pe o zi pe alta.

Citește și: Dani Oțil deține un restaurant în centrul Capitalei. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o porție de cartofi prăjiți

Rețetă de aripioare de pui marinate pe grătar

Ingrediente:

  • 1kg aripioare de pui
  • 100 ml lapte
  • oregano
  • 1 ceapă
  • boia dulce
  • ulei de floarea sorelui
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Pregătim sosul pentru marinat - 100 ml lapte, 1 ceapă rasă, 1 lingură oregano, boia dulce, 2-3 linguri ulei, 1 ou, sare și piper. 2-3 h ar trebui lăsate la marinat. Laptele face carnea mai fragedă. Apoi sunt gata de pus pe grătar!

Rețetă fleică de porc marinată în sos asiatic pe grătar

Ingrediente:

  • 1 kg fleică de porc
  • sos de soia
  • zahăr
  • oțet de orez
  • coca cola,
  • usturoi,
  • ghimbir
  • folie aluminiu
  • hârtie de copt
  • vin alb
  • 2 legături de ceapă verde

Marinata conține - 50 ml sos de soia, 1/2 linguriță zahăr, 1 lingură mare oțet de orez, 50 ml coca-cola, usturoi pisat după gust, ghimbir ras, 50 ml vin alb.

Se învelesc bucățile de carne în hărtie de copt și apoi de aluminiu și se pun pe grătar. Când sunt gata, se taie în felii de 1,5 cm grosime și se mai pun un pic pe grătar, să prindă culoare. La final se pune peste niște ceapă verde tăiată mărunt.

Și garnitura este importantă, iar pentru ceva cât mai ușor de preparat, se recomandă o salată:

  • 2 salate verzi
  • mărar, pătrunjel
  • oțet/ulei
  • 3 legături ridichi
  • ceapă verde

Odată ce preparatele au fost gata, Răzvan Simion, Ramona Olaru și Florin Ristei s-au prezentat la „pupitrul” de bucătărie dornici să guste și să dea verdictul. Pentru pofticioși, chef Nicolai Tand a preparat rapid și un sandwich special, pe post de aperitiv. Aripioarele picante au fost servite ca atare, în timp ce preparatul asiatic - porc puțin caramelizat la tigaie - a fost alăturat unei garnituri de orez cu ou și un preparat tempura din creveți.

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x