Antena Căutare

17 traficanți de persoane au fost arestați în România, Franța și Marea Britanie

În urma unei anchete asupra unei rețele de traficanți de persoane, au fost arestate 17 persoane în România, Marea Britanie și Franța, a anunțat luni poliția franceză într-un comunicat. 

În urma unei anchete asupra unei rețele de traficanți de persoane, au fost arestate 17 persoane în România, Marea Britanie și Franța, a anunțat luni poliția franceză într-un comunicat.

Potrivit anchetei, sub acoperirea unor societăţi de transport româneşti cu implicarea conducătorilor lor, şoferii îi transportau pe candidaţii la exil din porturile de pe litoralul nordic al Franţei, din Belgia şi Olanda.

Această anchetă pe fondul traficului de persoane a fost demarată în 22 august 2018 ca urmare a unei succesiuni de interceptări ale unor şoferi de tiruri de origine română care încercau să traverseze Canalul Mânecii cu "migranţi ascunşi în maşinile lor", a precizat poliţia.

Sub conducerea justiţiei franceze, ancheta a început printr-o cooperare internaţională cu sprijinul Europol şi Eurojust. Potrivit anchetatorilor, migranţii călătoreau ascunşi în remorcă, în cabina şoferului sau sub paravântul de pe cabină, precum şi în containere dinspre Belgia.

În mai multe rânduri, intervenţia echipelor de salvare a fost necesară de a acorda asistenţă ocupanţilor containerelor aflaţi în pericol. La 10 iunie, un şofer rutier experimentat în acest gen de trafic a fost interceptat în portul francez Dunkerque în timp ce încerca să strecoare doi migranţi.

Potrivit acestui mod de operare, migranţi în număr de peste zece uneori erau 'stocaţi' timp de mai multe ore, alteori chiar zile, înainte de a fi încărcaţi pe o navă pentru un transport pe cale maritimă până în portul Hull, în Anglia.

În urma anchetei, organizatorul acestei reţele şi nouă dintre complicii săi au fost arestaţi în România, iar alte şase persoane - în Marea Britanie şi în Franţa.

Ancheta a permis enumerarea a minimum a 259 de tentative de transport ilegal al migranţilor care s-au soldat prin 167 de succes şi 92 de eşecuri. 141 de migranţi au fost interceptaţi la frontieră din cel puţin 327 de migranţi intraţi pe teritoriul britanic.

Indivizii interceptaţi în străinătate urmează să fie remişi autorităţilor franceze în vederea inculpării lor.

Vindecă rănile, purifică apa, încetinește îmbătrânirea. Metalul prețios pe care îl ignori îți salvează viața!... Cinci oameni au rămas împotmoliți într-un râu din Vrancea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x