A treia noapte de violenţe extreme la Barcelona. Protestatarii au incendiat maşini şi au aruncat cu sticle cu benzină în poliţişti

Nemulţumiţi de condamnarea liderilor separatişti, protestatarii din Barcelona au incendiat miercuri maşini şi au aruncat cu sticle cu benzină în poliţişti.

Nemulţumiţi de condamnarea liderilor separatişti, protestatarii din Barcelona au incendiat maşini şi au aruncat cu sticle cu benzină în poliţişti.

Diviziunile legate de încercarea de separare a Cataloniei de Spania au provocat tulburări în ţară în 2017, iar acestea au revenit de luni, când Curtea Supremă a condamnat nouă politicieni şi activişti la până la 13 ani de închisoare.

O demonstraţie începută paşnic miercuri s-a deteriorat în ciocniri între poliţie şi protestatari, determinându-l pe liderul guvernului regional, Quim Torra, să ceară revenirea imediată la normalitate. ”Condamnăm violenţele”, a afirmat Torra într-o declaraţie făcută la televiziune după miezul nopţii. ”Nu putem permite ca aceste incidente să aibă loc în ţara noastră. Acestea trebuie să înceteze imediat”, a spus acesta. Potrivit unor martori, în unele locuri, poliţia a acţionat împotriva protestatarilor şi a tras cu proiectile cu spumă.

Premierul în exerciţiu Pedro Sanchez a spus că guvernul va acţiona cu fermitate şi proporţional, în coordonare cu alte partide politice. ”Poporul catalan şi toată societatea spaniolă trebuie să ştie că guvernul ia în considerare toate scenariile”, a afirmat Samchez într-o conferinţă de presă la Madrid.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri