Antena Căutare

Află ce se petrece în corpul tău după ce ai aplicat oja de unghii. Organismul tău suferă transformări...

Oja de unghii pare inofensivă, însă aceasta este foarte periculoasă și poate provoca o mulțime de probleme de sănătate din cauza elementelor chimice pe care le conține.

Află ce se petrece în corpul tău după ce ai aplicat oja de unghii. Organismul tău suferă transformări... Galerie
| pexel

Oja de unghii pare inofensivă, însă aceasta este foarte periculoasă și poate provoca o mulțime de probleme de sănătate din cauza elementelor chimice pe care le conține.

Aceste chimicale afectează corpul atât la interior, cât și la exterior.

Studiile arată că și cele mai populare mărci de oje au o mulțime de toxine și compuși chimici, care sunt foarte dăunători și pot provoca probleme de sănătate și dezechilibru hormonal. Într-unul din studiile efectuate, pentru dezvăluirea adevărului despre lacurile de unghii, au fost incluse 20 de femei care își vopsesc unghiile în mod regulat cu branduri de oje populare. Rezultatele au fost șocante.

Trifenilfosfatul, un compus de bază al lacurilor de unghii, este foarte nociv pentru sistemul endocrin și se regăsea în organism chiar și la 10 ore de la aplicarea sa pe unghii!

Acest compus este prezent în aproape fiecare lac de unghii. Un alt studiu arată că, din cele 10 mărci testate, trifenilfosfatul a fost prezent în 8 dintre acestea. Înfricoșător este faptul că unele dintre aceste mărci nici nu menționează trifenilfosfatul pe etichetă.

Ce este, de fapt, trifenilfosfatul? Este un compus chimic foarte dăunător, care afectează sistemul endocrin al organismului și provoacă dezechilibru hormonal.

Află ce se petrece în corpul tău după ce ai aplicat oja de unghii. Organismul tău suferă transformări...

De asemenea, afectează metabolismul și sistemul reproducător. Femeile care se dau regulat cu ojă cu pe unghii sunt expuse riscurilor, întrucât acest compus toxic se acumulează treptat în organism și îl distruge lent.

Acest compus este, de fapt, alergen și neurotoxină și te poate îmbolnăvi grav! Iar lacurile de unghii nu au doar un compus extrem de toxic. Lista continuă. Sunt și alte ingrediente, unele și mai dăunătoare decât trifenilfosfatul.

Ce compuși toxici mai conțin lacurile de unghii?

Toluen. Un compus chimic foarte dăunător, care cauzează iritații ale pielii și afectează dezvoltarea normală a copiilor.

Formaldehida este un ingredient foarte periculos, cancerigen, provoacă inflamații, probleme repiratorii și astm. Este deosebit de periculos pentru persoanele cu boli cronice.

Zilnic, milioane de femei din lumea întreagă folosesc lacul de unghii, fără să știe că își riscă sănătatea.

Care este soluția?

Renunțarea la unghiile frumoase și colorate? Nu neapărat. Căutați să cumpărați variante naturale, atât de cosmetice, cât și de oje, produse care nu aibă compuși nocivi, în general soluții cu cât mai puține chimicale.

(sursa: doctorulzilei)

Vocea umană poate fi reprodusă acum de Inteligența Artificială (I.A)... Alertă meteo! ANM: Cod Roșu de averse torențiale, grindină și intensificări puternice ale vântului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x