Antena Căutare

9 lucruri pe care nu le știai despre Audi

Deși mulți susțin că numele Audi provine de la acronimul “Auto Union Deutschland Inglosadt”, nu este așa. Povestea începe în anul 1909, când fondatorul său a fost forțat să

Continuăm seria articolelor ce întregesc cunoștințele tale despre anumite brand-uri de mașini, cu încă 9 lucruri pe care nu le știai despre ele. Așadar, astăzi vom povesti despre Audi, mașina nemțească respectată la nivel internațional, care îmbină într-un mod armonios eleganța cu sportivitatea.

1. Deși mulți susțin că numele Audi provine de la acronimul “Auto Union Deutschland Inglosadt”, nu este așa. Povestea începe în anul 1909, când fondatorul său, August Horch, a fost forțat să iasă din propria-i companie. După ce a fost dat în judecată de foștii colegi pentru că a continuat să construiască mașini sub numele de Horch, acesta a convocat o ședință cu scopul de a găsi un alt nume de brand. În timpul ședinței, fiul gazdei, Franz Fikentscher, care studia limba latină, a venit cu ideea de a folosi numele de Audi, în loc de ”Horch”. Horch, atât în germană cât și în latină înseamnă ”ascultă”.

2. În 1932, Audi a început o nouă colaborare cu Horch, DKV și cu cei de la Wanderer, formând astfel Auto Union. Acesta a fost momentul în care a apărut pentru prima dată logo-ul cu patru cercuri.

3. Logo-ul reprezintă uniunea celor patru mărci: primul este Audi, al doilea DKV, al treile Horch, iar cel de-al patrulea este Wanderer.

4. Audi este primul constructor auto care a organizat un crash-test, în anul 1938.

5. Sloganul Audi este: “Progres prin technologie” sau în germană “Vorsprung durch Technik". Începând cu anul 1970 acest slogan a fost folosit în toate campaniile de publicitate pentru Audi.

6. Primele modele Audi au fost denumite în funcție de puterea motoarelor lor și astfel au luat naștere Audi 50, Audi 80 sau Audi Super 90.

7. Denumirea de Quattro a apărut în 1980 și a fost înregistrată de Audi și folosită pentru denumirea tehnologiei sau a sistemelor de tracțiune integrală de pe modelele sale.

8. În 1997, Audi a fost primul producător european care a scos pe piață un model hibrid: A4 Avant.

9. În anul 2014, cu un total de 260.832 de unități produse, Audi Q5 a devenit cel mai cerut model Audi.

Audi se numără printre competitorii importanți ai pieței auto din întreaga lume, este genul de mașină care te cucerește încă de la prima vedere. Dacă și tu numeri printre cei care își doresc un astfel de autoturism, intră pe CarZZ.ro, răsfoiește printre paginile cu sute de anunțuri cu Audi de vânzare și alege-l pe cel care ți se potrivește.

Bugetul Programului Rabla Plus, suplimentat cu 15 milioane de lei. Tichetele vor fi disponibile de luni... "Furt" la pompă! Cele mai scumpe benzinării din România. Un plin costă cu peste 10 lei în plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x