Antena Căutare

Accent pe design: Volkswagen a cumparat Italdesign Giugiaro, via Lamborghini

Renumita casa de design italiana Italdesign Giugiaro este de astazi proprietatea Volkswagen. Grupul german a anuntat ca a cumparat 90,1% din actiunile studioului de design. Restul actiunilor (9.9%) raman in posesia familiei Giugiaro.

Volkswagen AG intra astfel in posesia drepturilor de utilizare a numelui Giugiaro si a patentelor companiei italiene

Interesant, Volkswagen nu a achizitionat direct, ci a preferat sa perfecteze o afacere 100% italiana. Noul proprietar al Giugiaro este, in acte, Lamborghini Holding S.p.A.

"Prin aceasta tranzactie si prin actiunile pe care le detinem la Italdesign Giugiaro, participam activ la conducerea uneia dintre cele mai cunoscute companii de design si dezvoltare din industria auto mondiala. Italdesign este nava amiral a designului auto italian si a detinut un rol principal in modelarea fetei industriei auto mondiale. Creatorul lui Golf I, Giorgetto Giugiaro, a pus fundatiile noului design Volkswagen in anii 1970", a declarat Martin Winterkorn, presedintele VAG.

Giorgetto Giugiaro a intampinat mutarea metaforic, incercand sa faca o paralela intre achizitia companiei sale si elementele naturii: "Fiecare picatura devine mare atunci cand curge inspre ocean. In ultimele zile m-am lovit constant de aceasta fraza citind Lumea lui Sophie, roman scris de norvegianul Jostein Gaardner. Noi suntem picatura. Acum facem parte din Grupul Volkswagen, iar acest lucru inseamna ca ne vom reevalua puterile si ca ne vom reevalua pe noi insine. Intrarea in Grupul Volkswagen deschide o perspectiva promitatoare pentru companie."

Istoria Italdesign
Italdesign Giugiaro este o companie italiana fondata in 1968, condusa pana astazi de Giorgetto Giugiaro (71 de ani, presedintele companiei) si de Fabrizio Giugiaro, fiul acestuia (45 de ani, seful diviziei de design). Reputata firma italiana are 975 de angajati, activitatile principale ale acesteia fiind desfasurate in Moncalieri, un oras aflat la 15 kilometri sud de Torino.

Cele mai recente modele de serie desenate de Giugiaro sunt Alfa Romeo 159, Alfa Romeo Brera, Fiat Grande Punto, Fiat Sedici si fratele acestuia din urma, Suzuki SX4. Compania italiana a desenat, de asemenea, controversatul Citroen C3 Pluriel si, nu in ultimul timp, Daewoo-ul Matiz.

Pentru Volkswagen, Giugiaro a creat primele generatii ale lui Golf, Audi 80, Passat si Scirocco, o serie de modele Seat si conceptele care au prefigurat renasterea Bugatti sub conducerea Volkswagen.

DRIVE TEST: Abarth 500 - placerea pura de a conduce... Negru si furios, ca un monstru Manga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x