Căutare Live

Modificare importantă în Codul Rutier! Amenzi colosale pentru șoferii români care nu știu asta

Șoferii români care nu respectă o modificare a Codului Rutier ce a fost impusă în 2018 riscă să plătească amenzi uriașe. Schimbare rapidă a vremii a început deja să le pună probleme și să curgă cu sancțiuni drastice.

Șoferii români care nu respectă o modificare a Codului Rutier ce a fost impusă în 2018 riscă să plătească amenzi uriașe. Schimbare rapidă a vremii a început deja să le pună probleme și să curgă cu sancțiuni drastice.

Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din Codul Rutier consideră contravenţie ce se încadrează în clasa a IV-a de amenzi, în cazul neechipării maşinilor cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei.

Astfel, şoferii care nu respect legea riscă să rămână fără certificat de înmatriculare şi să plătească amenzi între 1.305 de lei şi 2.900 de lei.

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Șoferii trebuie să acorde mare atenţie să vitezei în trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare.

Pe un drum acoperit de gheaţă sau de polei, nu trebuie să fie acţionare brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. De asemenea, se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, trebuie să fie evitată circulația pe parcursul nopţii. De regulă, poleiul apare atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, iar acest lucru se întâmplă de obicei pe timpul nopţii. Diferenţele de temperatură dintre noapte şi zi dau naştere la ceată şi umezeală, iar aşa se formează noaptea îngheaţă pe carosabil.

Anunț de la Fondul de Mediu! Ce au decis autoritățile despre programul "Rabla". Noutăți pentru 2019... 500 de lei, lunar, de la Primărie! Șoferii care își folosesc în comun mașina primesc, începând de luna aceasta, bani de ...
Ultimele știri