Antena Căutare

Anunț de ultimă oră pentru toți românii care locuiesc sau călătoresc în Italia. Milioane de șoferi sunt vizați! Amenzile sunt uriașe

Ambasada României în Italia a publicat în seara de 26 februarie 2019, un comunicat din partea Autorității rutiere italiene din Roma care vizează înmatricularea autovehiculelor cu numere străine în Italia

Atenție! Autoritățile rutiere italiene avertizează toți șoferii români! Potrivit noii legi, românii riscă amenzi uriașe și confiscarea mașinii dacă nu prezintă de urgență acest act

Ambasada României în Italia a publicat în seara de 26 februarie 2019, un comunicat din partea Autorității rutiere italiene din Roma care vizează înmatricularea autovehiculelor cu numere străine în Italia:

,,Vă informăm că, pentru a gestiona procesul de înmatriculare a autovehiculelor înmatriculate în străinătate, Autoritatea Rutieră din Roma (Motorizzazione Civile Roma) a dispus autorizarea, în mod excepțional, a înmatriculării vehiculelor care provin dintr-o țară UE și care nu trebuie să fie supuse unor inspecții tehnice/revizii, prin eliberarea talonului și a unor numere de înmatriculare provizorii, pentru cererile înregistrate până la data de 24 februarie 2019.

De asemenea, recomandăm tuturor cetățenilor români interesați să viziteze site-urile birourilor locale ale Autorității Rutiere din zona de rezidență, pentru informații actualizate cu privire la măsurile luate de autoritățile italiene în vederea facilitării procesului de înmatriculare a autovehiculelor străine, potrivit rotilianul.com.

În urma modificărilor Codului Rutier Italian cu privire la circulația autovehiculelor înmatriculate în străinătate, cetățenii români sunt avertizați că este interzisă circularea mai mult de 60 de zile a unui autovehicul înmatriculat în altă țară.

Pentru nerespectarea acestor prevederi, amenzile sunt uriașe, astfel un cetățean român poate plăti între 712 euro și 2848. Astfel, poliția transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră din Italia, care va dispune de încetarea imediată a circulației vehiculului, cât și transportul sau depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public.
Dacă în termen de 180 de zile vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită document de transfer pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică cea mai dură sancțiune, mai exact cea a confiscării vehiculului.

Accident extrem de grav în București! Traficul este blocat. Mai multe mașini implicate... Mesaj viral al unei șoferițe după o problemă în trafic: „Am fost, boss, dar a murit motorul de două ori într-un minut”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x