Căutare Live

Atenție șoferi! Încă o societate de asigurări este în pericol de faliment. Ce se întâmplă cu polițele deja emise

După Astra Asigurări, Euroins și Carpatica, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la o altă societate importantă.

După Astra Asigurări, Euroins și Carpatica, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la o altă societate importantă.

Așa-zisa "redresare" financiară nu pare a fi însă de bun augur. In urma unei astfel de proceduri Astra Asigurări a intrat în faliment, iar Carpatica se află în rezoluție.

Prin decizia ASF, activitatea de subscriere a Societății de Asigurare — Reasigurare City Insurance S.A. va fi totodată limitată la 75% din totalul sumelor de asigurare brute înregistrate în anul 2015, mai puțin clasa 15 — Asigurări de garanții, unde subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisă. Polițele de asigurare deja emise rămân valabile până la data expirării.

Decizia a fost luată în urma unei analize diagnostic de supraveghere și a unui raport de control inopinat care au scos în evidență o serie de deficiențe privind solvabilitatea și nivelul capitalului societății, potrivit unui comunicat al instituției.

Printre cele mai importante probleme identificate în situația societății sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de daună, de 43%, și coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurări generale, care nu respectă prevederile normelor în vigoare.

Sursa: Agerpres

Test auto. Întrebarea la care și cei care au permis răspund greșit. Cine intră în intersecție?... Atenţie, şoferi! După Volkswagen, încă doi GIGANŢI auto au admis că au manipulat datele privind emisiile. Tu ai maşinile...
Parteneri
Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin poate fi ideală pentru astfel de momente.
Catine.ro
Ultimele știri