Antena Căutare

ATENTIE, soferi! Jaguar XFR de 510 CP cu girofaruri, pe Autostrada Soarelui

Sectia de Politie Autostrazi are la dispozitie, incepand din luna august, un automobil Jaguar XFR, cu motor de 510 CP, care va asigura monitorizarea traficului rutier si sporirea sigurantei in trafic. Autovehiculul este oferit cu titlu gratuit politiei, pentru o perioada de sase luni. Iar politia mai are in dotare bolizi, precum un Lotus si un Mitsubishi Evo X.

Cea mai puternica versiune de Jaguar XF, XFR, ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde, in timp ce consumul in regim de autostrada este de circa 8,7 litri/100 km. Avand in vedere performantele masinii, politistii care vor conduce "Jag"-ul, vor face un curs de pilotaj cu Vali Porcisteanu, campionul national la raliuri.

Potrivit comisarului sef Emilian Buican, de la Politia Autostrazi, automobilul Jaguar XFR va fi folosit pe autostrada Bucuresti-Constanta, pentru descurajarea celor care ruleaza cu viteza excesiva, dar si pentru deplasarea operativa la evenimentele sesizate prin apelul de urgenta 112.

Desi Romania are numai 400 de km de autostrada, numarul de evenimente rutiere soldate cu victime este destul de mare comparativ cu alte state europene. Totusi, de la infiintarea Politiei Autostrazi, numarul de accidente soldate cu pierderi de vieti omenesti s-a redus cu 50%, a precizat Buican. Anul trecut, Politia Romana a primit un automobil Lotus. Iar bolidul a fost utilizat pentru depistarea in trafic a celor care ruleaza cu viteza excesiva, la una dintre interventii fiind oprit un sofer care se deplasa cu viteza de 249 km/h.

BMW sfideaza criza si austeritatea: Un milion de automobile, vandute in primele 7 luni... Romania extremelor: Unii n-au cu ce sa faca plinul, altii cumpara monopostul lui Schumi, Lincoln-ul lui "Corleone&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x