Atenție, șoferi! Mai avem trei luni fără TAXA AUTO! Din martie 2018, suntem buni de plată!

 

Ministrul Mediului a făcut anunțul: din martie 2018, românii vor plăti din nou taxa auto! Asta înseamnă că mai rămân doar trei luni în care șoferii își pot înscrie vehiculele fără a achita o taxa. Dar asta nu înseamnă că nouă formă a taxei nu va fi aplicată și mașinilor deja înscrise în circulație!

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat în comisia de specialitate pentru aprobarea bugetului ministerului de resort pe 2018, ce-o fi însemnând și aia, că înlocuirea taxei auto cu altă taxa se apropie cu pași repezi.

Grațiela spune că nouă taxa auto ar putea să între în vigoare chiar în martie 2018, adică peste 3 luni, înainte să fie stabilit bugetul Administrației Fondului pentru Mediu: "Bugetul AFM va fi aprobat undeva în martie — aprilie, anul viitor. Sper că, până atunci, să avem o înlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem că poluarea să fie diminuată. Nu știu cum va ieși formă finală a acestei penalități pentru mașinile care vor polua și sper că, în martie anul viitor, înainte că bugetul de venituri și cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem și o formă finală. Principiul va fi același, adică 'Poluatorul plătește!'. Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul că emisie. De asemenea, sperăm că săptămâna viitoare să avem HG-ul de adoptare a Planului Național de Gestiune a Deșeurilor și, în felul acesta, procedura de infringement și o condiționalitate ex-ante pentru România să fie bifată, să notificăm Comisia Europeană".

Prima dată când România a văzut taxa auto a fost în 2007, și au urmat an de an modificări majore, până în 2017 când a fost eliminată, această fiind o măsură populistă. Practic, românii au avut la dispoziție un an în care să-și cumpere mașini ieftine de afară, urmând că apoi să fie taxați. Poate și mai mult, poate și mai crunt.

Cel mai probabil, în 2018, taxa auto va fi introdusă sub formă de impozit suplimentar, astfel încât să nu scape niciun proprietar de automobil, scrie www.4tuning.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe