Antena Căutare

Audi A4: cât consumă și cât ulei intră în diverse modele de A4

Brandul Audi face parte din lista mașinilor scumpe în România, însă la mare căutare de șoferii care își doresc un autoturism cu un motor puternic, dar și cu dotări de ultimă generație. Cele mai multe modele se vând în România la mâna a doua, asta pentru că un cost de achiziție pentru o mașină nouă pare să fie mult prea ridicat pentru buzunarul românului amator de Audi.

Audi A4: cât consumă și cât ulei intră în diverse modele de A4
Audi A4 se vinde pe CarZZ.ro | CarZZ.ro

Audi A4 și-a câștigat faima de mașină fiabilă, dintr-o gamă de lux, căci constructorul Audi se încadrează în mărcile germane de top din industria auto la nivel mondial. Modelul A4 are o mare bilă albă, căci într-un clasament al mașinilor cu cele mai puține defecțiuni în primii 150.000km, realizat de o asociație a mecanicilor din Germania, mașina se află pe locul 4, după "frații mai mari", Audi Q5 și Audi A5.

Iată topul celor mai fiabile mașini, la care s-au înregistrat cele mai puține defecțiuni după un rulaj de 150.000 km:

  • Mercedes-Benz E-Class (DFI: 93,5)
  • Audi Q5 (DFI: 91,0)
  • Audi A5 (DFI: 88,1%)
  • Audi A4 (DFI: 87,5%)
  • Mercedes-Benz C-Class (DFI: 87,4%)

În acest context, Audi A4 este nu doar un automobil compact de lux, produs de către producătorul auto german Audi încă din 1994, ci și o mașină în care merită investit.

Istoria modelului Audi A4

Prima generație de Audi A4 a apărut în 1994, fiind produsă pe platforma auto Volkswagen B platform, care mai era utilizată și pentru producerea celei de-a patra generații de Volkswagen Passat. Avea un motor longitudinal și ca standard tracțiune față, deși mulți proprietari de A4 au optat pentru dotarea opțională de tracțiune integrală quattro. A4-ul a fost inițial produsă numai în versiunea sedan cu 4-uși.

De-a lungul timpului, Audi A4 a suferit numeroase modificări atât la nivel de caroserie, dar mai ales la nivel de motorizări și dotări de ultimă generație pe partea tehnică. Audi A4 a fost primul model al Volkswagen Group cu motorul de 1.8 L 20V cu cinci supape pe cilindru, bazat pe modelul pe care Audi Sport îl dezvoltase pentru modelele de competiție dezoltate sub sigla constructorului german.

Audi A4, versiunea 2.0 TDI, 140 CP, cel mai pun raport performanță versus consum

Pe piaţa auto din România cea mai căutată motorizare este cea 2.0 TDI în versiunea de putere de 140 CP sau 170 CP. Motivul este simplu! Acest model, cu acest tip de motorizare, are cel mai bun raport calitate - preț. Mai exact, raportul între performanţe şi consum, la care se adaugă un preţ de achiziţie bun îi determinăpe șoferi să opteze pentru A4 2.0 TDI încă de la primele modele apărute în România.

La mare căutare sunt și versiunile de Audi A4 care a sistemul de tracţiune integrală quattro. Mai rar întâlnite sunt dieseluriele cu motoare mai mari, V6, 2.5 TDI (163 CP) şi 2.7 TDI (180 CP). Consumul lor este mult mai ridicat, inclusiv la drum lung, deși oferă o dinamică perfectă și un cuplu excelent pe cutia automată în 7 trepte. În gama diesel există un un motor de 3.0 TDI, care însă are un consum sporit și... te costă să întreții o astfel de mașină.

Cât ulei intră în diverse modele de A4

Pentru că cea mai populară motorizare a lui Audi A4 în România este cea diesel, cei mai mulți posesori ai acestui model susțin că uleiul trebuie verificat periodic. Potrivit analizelor realizate de service-urile reprezentanțelor, există un consum sporit de ulei, în special pe motorizarea de 1.9 TDI. De exemplu, pe acest motor de Audi A4, motorizare 1.9, 130 CP, producătorul auto indică în cartea tehnică o cantitate de ulei de 4.2l.

Dacă ești în căutarea unei mașini fiabile, care să ofere un confort sporit atât pe șosea, cât și la interior, cu dotări de ultimă generație și un design modern, atunci oferta de Audi A4, în diferite motorizări, îți stă la dispoziție la doar un click distanță, pe una dintre cele mai mari platforme de anunțuri auto din România. Întră și tu acum pe CarZZ.ro, la secțiunea Audi A4 și găsește-ți mașina potrivită, în funcție de nevoile, dorințele și de bugetul pe care-l ai la dispoziție!

Detalii și specificații tehnice la Audi A3... Polițiștii au dat zeci de amenzi, iar unii șoferi au plecat fără permis și fără talon. E jale în Capitală!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x