Antena Căutare

BMW Group, al treilea an consecutiv de livrări-record pentru România

Grupul german BMW a anunţat, marţi, că 3112 automobile au fost livrate de BMW şi MINI în 2019, ceea ce reprezintă un nou record pentru prezenţa companiei în România.

”Cu 2858 livrări, BMW realizează cea mai bună performanţă din istoria mărcii în România (creştere de 3% faţă de anul precedent). BMW Motorrad, al 11-lea an de creştere şi o nouă cifră-record - 386 de motociclete livrate pe piaţa locală”, se arată în comunicat.

MINI, cu 263 unităţi, înregistrează o creştere de 15% şi realizează a doua performanţă din istoria mărcii în România. Evoluţia a mărcii a fost susţinută şi de vânzările către companii, care utilizează modelele mărcii pentru activităţi de promovare.

”În contextul unei competiţii tot mai importante, BMW i3 atinge cifra-record de 229 de unităţi livrate, ceea ce înseamnă o creştere de 54,7%. BMW i3 este al 4-lea cel mai bine vândut model BMW în România”, se arată în comunicat.

Totodată, cota de automobile cu tracţiune integrală rămâne constantă, mai bine de 3 din 4 automobile vândute în România dispunând de sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.

”România are una din cele mai mari ponderi de modele BMW X din totalul de vânzări, cu o cotă de 60,8% din totalul de vânzări (o creştere de 3,1 puncte procentuale). După schimbul de generaţii în 2018, BMW X5 redevine cel mai bine vândut model al mărcii, aproximativ 1 din 5 modele livrate de BMW în România fiind BMW X5. În total au fost livrate 567 automobile, în creştere cu 47%, respectiv 181 unităţi faţă de anul precedent”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte sistemele de propulsie, dieselul rămâne dominant pe piaţa din România, într-o uşoară scădere faţă de anul trecut în numărul de unităţi de la 2106 la 1747 unităţi faţă de anul precedent.

”În acest context, livrările de modele benzină au avut o creştere importantă, justificată şi prin performanţa-record BMW M: 824 unităţi în 2019 faţă de 482 în 2018. Anul 2019 a marcat o schimbare completă a ofertei de automobile plug-in hybrid şi lipsa disponibilităţii unor modele în acest context. Din aceasta cauză, numărul de livrări a înregistrat o creştere uşoară, de la 44 la 58 de unităţi. Chiar şi aşa, acesta a fost cel mai bun an din istoria BMW în România Este de aşteptat, în contextul unei oferte foarte bogate şi mature, ca modelele plug-in hybrid să ocupe un rol tot mai important pe piaţa din România”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Află ce Volkswagen Golf este cel mai potrivit nevoilor tale... STUDIU: Cererea de maşini electrice creşte, însă consumatorii sunt reticenţi faţă de autovehiculele autonome...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x