Antena Căutare

Ultimă oră! Când își vor primi românii banii pe taxa auto. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul!

Termenul limită până la care românii își vor primi înapoi banii pe taxa auto a fost anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în contextul avizelor trimise de Comisia Europeană.

Termenul limită până la care românii își vor primi înapoi banii pe taxa auto a fost anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în contextul avizelor trimise de Comisia Europeană.

Termenul iniţial pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante şi a timbrului de mediu, era luna decembrie a anului trecut.

Însă, Guvernul a decis extinderea termenului limită cu şase luni. Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 114/2018, noul termen este 30 iunie 2019, deşi Comisia Europeană a trimis un aviz prin care soma statul român să acţioneze rapid.

„Taxa auto este o obligaţie pe care statul român trebuie să şi-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele trebuie să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o sa fie mai devreme”, promite Teodorovici.

„Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile şi oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt”, a explicat ministrul.

Un total de 1,3 miliarde de lei a ajuns înapoi în conturile proprietarilor de vehicule care plătiseră cele patru taxe. Suma restantă este de 6,5 miliarde de lei.

În total, aproximativ 7 milioane de români au primit sau au de primit banii înapoi.

Comisia Europeană a solicitat rambursarea taxelor de înmatriculare a autoturismelor în următoarele două luni, considerând această taxă un abuz.

În caz contrar, România riscă aplicarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene.

Lovitură dură pentru pentru șoferi! Cum vor fi depistați cei care circulă fără asigurare RCA... Vești excelente pentru șoferi! Aceste taxe vor fi eliminate! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x