Antena Căutare

Câteva anvelope de top pentru o iarnă sigură

Ne pregătim pentru o altă iarnă românească, bogată în ninsori, vijelii și nămeți care încarcă drumurile patriei. Dacă ești șofer, sunt multe lucruri de verificat înaintea anotimpului rece, dar poate cele mai importante sunt anvelopele de iarnă. Dacă sunt uzate, mai vechi de 5-6 ani sau dacă ele nu există deloc, e cazul să te orientezi către un set nou

Câteva anvelope de top pentru o iarnă sigură
Anvelope de iarnă

Poate să pară o investiție mai dificilă pentru buget, dar vestea bună e că există soluții financiare la îndemână, cum ar fi plata în rate la Flanco. Oricum, e important să nu faci economie fix la capitolul ăsta, unde siguranța este prioritară. Iată câteva modele de anvelope premium, pentru mai multă siguranță pe șoselele înzăpezite.

Pirelli Winter Sottozero

Italienii au creat un pneu pentru ierni italiene. Chiar dacă se descurcă foarte bine pe zăpadă, adevăratele sale performanțe ies la iveală în condiții de drumuri înghețate, cu puțină zăpadă sau cele curate, dar la temperaturi joase. Canelurile agresive și tehnologia avansată de prelucrare a cauciucului contribuie la o frânare mai rapidă, chiar și în condiții de aderență redusă. Sunt, în principiu, anvelope pentru o iarnă mai sportivă, dar care își fac treaba și după un viscol spontan.

Goodyear Ultra Grip

De multe ori, cel mai important element al unei anvelope de iarnă este design-ul tăieturii. Iar gama Ultra Grip de la Goodyear folosește două tipuri de caneluri pentru o tracțiune mai bună, care degajează apa și zăpada în exterior. Iar cei de la Goodyear le consideră potrivite pentru orice fel de mașină, așa că oferă acest model într-o gamă largă de mărimi.

Continental Wintercontact

Ca și celelalte nume din listă, Continental este o marcă celebră în lumea auto. Iar gama WinterContact este creată în primul rând pentru siguranță. Canelurile în zigzag, cu unghiuri multiple, contribuie la aderența pe suprafețe umede, cu zăpadă sau zăpadă topită. Mai există și o tăietură specială, care îmbunătățește frânarea. Iar printre beneficii se numără și indicatorul de adâncime, ca să știi câtă tracțiune ai de fapt pe suprafețe înzăpezite sau înghețate.

Michelin Alpin

Michelin mizează în special pe componența cauciucului. Iar modelul Alpin folosește cauciuc cu ulei de floarea soarelui, un conținut ridicat de siliciu și elastomeri. Împreună, aceste ingrediente formează un pneu mai rezistent la temperaturi scăzute și mai omogen. Canelurile laterale se ocupă de drenajul rapid al apei, iar tiparul în formă de V asigură o tracțiune bună pe suprafețe cu zăpadă.

Indiferent ce model alegi, important este să cumperi anvelope noi pentru sezonul rece. Pentru că orice cauciuc îmbătrânește și își pierde din proprietăți după 6 ani. Ca să faci o alegere sigură pentru tine și mașina ta, folosește un card de credit precum CardAvantaj. Acesta împarte prețul în rate și îți permite să cumperi produse de calitate, chiar dacă sunt mai costisitoare.

Noi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile Reşiţa, Giurgiu şi Satu Mare, finanţate din Fondul pe... Ialomiţa: Trafic restricţionat pe Autostrada Soarelui, până vineri, la ora 18.00, pentru lucrări de asfaltare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x