Cauți o mașină la mâna a doua? Avantaje și dezavantaje

 

Deși vânzările de mașini noi sunt în creștere, românii preferă automobilele rulate. Din cauză că nu sunt mulți cei care își permit să cumpere mașina direct din reprezentanță. Evident, acest lucru vine cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Românii preferă mașinile la mâna a doua pentru că sunt mai ieftine. Poți să cumperi, de exemplu, un BMW Seria 5 vechi de numai 3 ani, care nou costă în jur de 60.000 de Euro, la prețul de 20.000 de Euro la mâna a doua. Astfel, principalul avantaj al mașinilor rulate este că sunt foarte ieftine.

Cele mai multe mașini care sunt pe piața second-hand au deja o vechime de minimum 3-4 ani. Iar acestea au avantajul că exista deja o piață de piese noi OEM sau aftermarket, iar prețurile sunt relativ mici. Nu ca la o mașina apărută anul trecut, pentru care orice piesă poate fi găsită doar originală și costă o caruță de bani.

Mașinile vechi de câțiva ani cu siguranță au ajuns deja în parcurile de dezmembrări, așa că poți lua de acolo diverse elemente de caroserie sau pentru motor la prețuri foarte mici.

Principala problemă pe care o au mașinile la mâna a doua este că nu prea știi ce s-a intamplat în trecutul lor. Adica cine le-a condus, cum le-a condus, ce accidente au avut si asa mai departe. Sunt carti de service la modelele ceva mai noi, dar majoritatea nu au informatii reale. 

Pe CarZZ.ro găsești peste 25.000 de anunțuri cu mașini la mâna a doua scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.  

                       

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe