Antena Căutare

Cele mai populare autoutilitare în această perioadă

Autoutilitarele au devenit la mare căutare în rândul celor care au nevoie de o mașină cu care să poată transporta marfă, astfel că “dubele”, sub diverse forme, cu locuri pentru pasageri, sau doar cu spațiu încăpător la interior se tranzacționează tot mai des pe piața auto din România, în special cele rulate.

Autoutilitarele au devenit la mare căutare în rândul celor care au nevoie de o mașină cu care să poată transporta marfă. "Dubele”, sub diverse forme, cu locuri pentru pasageri sau doar cu spațiu încăpător la interior, se tranzacționează tot mai des pe piața auto din România, în special cele rulate.

Românii cumpără autoutilitare și la mâna a doua, iar motivul este prețul considerabil mai mic. Unii caută astfel de mașini mai ieftine pentru a-și putea pune pe picioare o afacere, alții investesc în flote pentru a se extinde.

Una peste alta, dacă intenționezi să-ți achiziționezi o autoutilitară și optezi pentru una la mâna a doua, trebuie să știi că oferta este variată și, pe lângă bugetul alocat achiziției, diferențele sunt date de costurile ulterioare de întreținere. Un Ford va fi mult mai ieftin de întreținut decât un Mercedes, însă la nivel de fiabilitate, nimeni nu întrece constructorul german.

Eliminarea taxei de mediu a sporit tranzacțiile pe piața auto second hand

Tot românul care avea nevoie de o mașină mare de transport a căutat autoutilitare de vânzare după eliminarea taxei de mediu. Din 2017, imediat după ce taxa nu a mai existat, și până la început de 2019, în România au fost înregistrate cu peste 60% mai multe înmatriculări de autoutilitare.

Autoutilitarele ușoare, de maximum 3,5 tone sunt cele mai căutate

Autoutilitarele preferate de români sunt cele ușoare, până în 3,5 tone, destinate transportului de persoane, dar și cele de marfă, dubele. Iveco vine cu modelul Daily, la mare competiție cu Ford Transit sau cu Fiat Ducato. Și nemții sunt prezenți cu modelele Sprinter și Vito, printre cele mai căutate variante ale celor de la Mercedes.

Top cele mai populare autoutilitare în această perioadă: De 2 X Mercedes

  • Fiat Ducato
  • Ford Transit
  • Peugeot Boxer
  • Iveco Daily
  • Mercedes Sprinter
  • Volkswagen Transporter
  • Mercedes Vito
  • Hyundai H350 Van

Cât costă o autoutilitară nouă versus la mâna a doua, în funcție de marcă și model

Opțiunea de a cumpăra o autoutilitară nouă îți va scoate din buzunar, indiferent de ce marcă vei alege, un buget ce pornește de la 20.000 de euro, la care se adaugă TVA. Cele mai accesibile la preț sunt Ford Transit și Fiat Ducato, urmate de Peugeot Boxer. Autoutilitarele basculabile sunt ceva mai scumpe și poți opta pentru Mercedes Sprinter sau Iveco Daily.

Aceleași modele, la mâna a doua, sunt mult mai ieftine și le poți achiziționa în funcție de nevoie. Ține cont în primul rând de raportul calitate – preț și stabilește-ți bugetul. Prețul variază în funcție de starea tehnică a mașinii, de cât este de veche, de numărul de kilometri sau de motorizare. Și marca poate ridica prețul autoutilitarelor la mâna a doua, astfel că cele de la Mercedes pot fi mai scumpe decât alte mărci auto.

Ce autoutilitare de vânzare găsești sub 10.000 de euro

Dacă vrei să-ți achiziționezi o dubă care să nu depășească 10.000, cele mai populare sunt modelele Fiat Ducato, Fort Transit sau Peugeot Boxer, toate cu motorizări diesel. Cei care dețin un astfel de vehicul laudă fiabilitatea, consumul mediul și rezistența la transportul de mărfuri grele.

Ai un buget destinat cumpărării unei autoutilitare și nu te-ai decis încă asupra mărcii? Găsești toate modelele second-hand pe Carzz.ro, platforma cu cele mai multe anunțuri cu autoturisme. Aici găsești peste 100.000 de anunțuri auto. Zilnic, sute de mașini de vânzare sunt adăugate, astfel că poți găsi autoutilitara pe care o cauți la doar un click distanță, la o simplă accesare pe internet!

Mașină cu număr de înmatriculare interzis, surprinsă pe străzile din Suceava... Avocaţii reclamanţilor în cazul acordului convenit de Volkswagen în SUA pentru 98.000 de vehicule cer comisioane de 26 d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x