Antena Căutare

Chevrolet Cruze hatchback, disponibil si in Romania

Odata cu lansarea modelului Cruze hatchback, Chevrolet intra in forta pe piata competitiva a segmentului de autovehicule compacte, alaturi de nume grele precum KIA Ceed, Hyundai i30, Citroen C4 si Volkswagen Golf. Cruze hatchback ofera clientilor stilul si versatilitatea unui autovehicul cu cinci usi, pastrand calitatile mult apreciatului model sedan. Pretul de pornire al Cruze-ului hatchback este de 9.550 de euro, cu TVA si primele de casare incluse.



Design fluid si dinamic

Exteriorul modelului Cruze hatchback inspira dinamism si energie. Principalele trasaturi de design care subliniaza aceasta senzatie sunt linia fluida a acoperisului, linia "umerilor" usor adancita, concava, precum si farurile cu design ascutit. Iar proportiile masinii, consolele fata si spate scurte si partile laterale ale caroseriei ce aluneca spre interior atunci cand sunt privite din profil, accentueaza tinuta sigura si stabila a autovehiculului.

Interior spatios

Habitaclul Cruze-ului hatch prezinta un design cursiv, cu un spatiu generos si un nivel sporit de versatilitate. La fel ca versiunile legendarului model sport Chevrolet Corvette, Cruze prezinta o arhitectura a bordului cu un post de conducere dublu. Acesta este separat de panoul central care se uneste cu tunelul median.

Volumul portbagajului este de 413 litri, cu scaunele ridicate, iar pasagerii spate se bucura de un spatiu de 974 mm pentru zona capului. Prin rabatarea banchetei se ajunge la un volum de depozitare de 883 litri.

Motorizari pentru orice gust

Puteti alege intre trei tipuri de motoare, doua pe benzina si unul diesel. In plus, la inceputul anului 2012 va fi disponibil si un nou agregat diesel de 1.7 litri. Toate motoarele sunt unitati cu patru cilindri, dotate cu doi arbori cu came in chiulasa, 16 supape si fie injectie multipunct, fie tehnologie common-rail in cazul modelelor diesel.

Ambele motoare pe benzina, de 1.6 si 1.8 litri, functioneaza pe baza defazarii continuu-variabile a camelor. Modificarile aduse modelului din 2011 includ si o galerie de admisie noua in cazul ambelor unitati.

La o turatie de 6.400 rpm, propulsorul pe benzina de 1.6 litri dezvolta o putere de 124. Motorul de 1.8 litri dezvolta 141 CP, la o turatie de 6.200 rpm. Cuplul sau maxim este de 176 Nm la 3.800 rpm. Ambele motoare consuma 6,6 litri/100 km, iar motorul de 1.6 litri are emisii de CO2 de 153 g/km, in timp ce motorul pe benzina de 1.8 litri emite 155 g/km de CO2.

Fiind unul dintre cele mai puternice motoare din segmentul modelelor compacte, motorul turbo-diesel de 2.0 litri ce echipeaza Cruze-ul sedan este disponibil si pentru noul hatchback.

Un raspuns rapid al pedalei de acceleratie, un cuplu impresionant de 360 Nm la o turatie de 1750 rpm si incadrarea in standardele Euro 5 (147 g/km of CO2) sunt cateva dintre caracteristicile esentiale ale motorului. Acesta dezvolta o putere de 163 CP la o turatie de 3.800 rpm, atingand o viteza maxima de 205 km/h. Toate motoarele sunt compatibile atat cu o transmisie manuala, cat si cu o transmisie automata cu 6 trepte de viteza.

Opel la IAA: Trio de premiere mondiale... Primul Super-SUV din lume - Hemera va fi prezentat la Salonul de la Frankfurt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x