Căutare Live

COD RUTIER 2018. E oficial: De la 1 august, niciun șofer nu va mai plăti amenzile integral

Termenul de 48 de ore de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, în care puteam achita jumătate din amenda contravenţională, se modifică, începând cu 1 august, astfel că șoferii vor avea la dispoziție 15 zile pentru a plăti pentru greșelile în trafic.

Termenul de 48 de ore de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, în care puteam achita jumătate din amenda contravenţională, se modifică, începând cu 1 august, astfel că șoferii vor avea la dispoziție 15 zile pentru a plăti pentru greșelile în trafic.

Reglementarea este prevăzută în Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale şi se va aplica din 24 august 2018. Potrivit legestart.ro, actul normativ modifică art. 16 alin. (1) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, stabilind în noua formă că:

“Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea.”

În prezent, termenul este de 48 de ore, iar prin majorarea acestuia se doreşte creșterea încasărilor la buget și degrevarea instanțelor de judecată, care au numeroase cauze privind contestații împotriva sancțiunilor aplicate prin procesele verbale de contravenție.

Vești bune pentru bucureșteni! Mii de locuri de parcare vor fi disponibile în perioada următoare! Ce măsuri au luat auto... Da, este adevărat! Poţi CONDUCE legal aceste maşini pe şoselele din România fără să ai permis de conducere...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri