Antena Căutare

Cristian Gudima, unul dintre cei mai buni designeri auto, si-a prezentat creatiile la Paris

Cristian Gudima este unul dintre cei mai buni designeri romani. Creatiie lui stralucesc de fiecare data, iar marile companii il vaneaza pentru talent si creativitate. Romanul, angajat al companiei Peugeot, a fost prezent si la Salonul Auto de la Paris.

Cei care il cunosc pe Cristian Gudima spun ca este cel mai bun designer auto roman. Are 37 de ani, dar a lucrat deja pentru trei companii cu renume international. Anul acesta prezinta doua creatii proprii la Salonul Auto de la Paris.

Modelul Peugeot 4008 este una dintre creatiile sale: "Sunt foarte mandru de asta. Este una din creatiile mele.O masina de teren. Aceasta masina este inspirata din natura, luxul ultim din ziua de azi este de a utiliza materiale exclusive”, a declarat Cristian Gudima.

Vorbeste cu mandrie despre masinile pe care le deseneaza peste hotare. Pasiunea pentru designul auto s-a aprins, insa, in Romania: “Am fost la mare, cred ca aveam vreo 11-12 ani, eram la mare cu parintii mei si aud o mare galagie pe acolo pe unde ma jucam eu prin nisip. Am zis: "Hai, tati, sa mergem sa vedem ce este acolo.” Ne-am dus si am vazut prima data in viata un Lamborghini. Eu, ca un baiat mic, am ramas cu gura cascata vreo doua saptamani de zile, numai de aia mai vorbeam”.

La 14 ani, s-a stabilit in Germania, unde a descoperit una dintre cele mai bune scoli de design auto din lume. O vreme, s-a furisat la cursuri: “Intr-un curs de desen, intr-un curs de contructie, de acuarela, numai ca sa ma inspir sa vad daca-mi place". I-a placut atat de mult, incat a urmat examenul de admitere. Din 800 de candidati, au fost alesi 10. Printre ei si Cristian.

Acum, lucreaza pentru Peugeot. Cariera si-a inceput-o, insa, la Seat, iar primul autoturism de serie conceput a fost un Citroen. Viseaza ca una din creatiile lui sa devina, candva, o masina clasica.

SPECIAL! Paris 2012 - Un salon al prezentului, cu o viziune limitata asupra viitorului. Vezi cele mai importante premier... Resuscitarea legendarului "Ur quattro", abandonata: Audi Quattro concept nu a primit unda verde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x