Antena Căutare

Cum a luat naştere o celebră maşină sport. Totul început de la o ceartă pe un ambreiaj

Faimosul bolid sport italian Lamborghini a apărut din ambiţia unui fabricant de tractoare. Ferrucio Lamborghini a vrut să se bata cu deja consacratul Ferrari şi a reuşit să contruiască un model care şi astăzi are un mare succes.

Faimosul bolid sport italian Lamborghini a apărut din ambiţia unui fabricant de tractoare. Ferrucio Lamborghini a vrut să se bata cu deja consacratul Ferrari şi a reuşit să contruiască un model care şi astăzi are un mare succes.

Ferruccio Lamborghini, fondatorul companiei italiene care ii poarta numele, s-a născut in 1916 într-un sat mic din provincia Ferrara, Renazzo. Încă din adolescenţă a manifestat un interes deosebit pentru mecanică, exersandu-şi abilitaţile pe tractorul tatălui său, un modest fermier italian. Dând curs pasiunii sale a urmat apoi cursurile Scolii Tehnice din Bologna.

În 1949 a început să fabrice cele mai performante tractoare, iar în scurt timp acestea au devenit cele mai cunoscute din Italia. În urma succesului din industria agricolă, averea sa a crescut spectaculos, Lamborghini devenind unul dintre cei mai bogaţi oameni din Italia, în acea vreme.

Automobili Lamborghini S.p.A., frecvent numită doar Lamborghini, este un constructor italian de automobile sport, cu sediul în micuţul sat italian Sant Agata Bolognese, de lângă Bologna. Lamborghini este în prezent o companie a producătorului german de autoturisme Audi AG, care la rândul său este deţinut de către Volkswagen. Cel mai nou model produs, Lamborghini Reventón, este una dintre cele mai rapide şi mai scumpe maşini sportive italiene. Compania a fost fondată în 1963.

Ferruccio Lamborghini s-a dus să îl întâlnească pe Enzo Ferrari la fabrica Ferrari pentru a i se plânge de calitatea ambreiajului de la Ferrari 250 GT pe care îl avea. Enzo Ferrari i-a spus să plece şi să conducă tractoare, pentru că nu este în stare să conducă automobile. Lamborghini s-a întors la fabrica sa, a desfăcut ambreiajul de la Ferrari-ul său, şi şi-a dat seama că este produs de aceeaşi firmă care producea ambreiajul şi pentru tractoarele sale. În depozitul său a găsit un exemplar potrivit pentru ceea ce avea el nevoie şi a rezolvat în acest fel problema. Furios pe comportamentul arogant al lui Enzo Ferrari, şi-a promis că nu se va mai duce niciodată să îi ceară acestuia ceva şi că îl va bate prin construirea unei maşini sport mai performantă. Astfel s-a născut ideea unui maşini sport Lamborghini.

Lamborghini a vandut până in prezent peste 50.000 de exemplare iar Gallardo a fost modelul cu cel mai mare succes, peste 14.000 de clienti. Preţul unui exemplar este 180000 de euro. Numită după o specie de taur de luptă, Gallardo V-10 a fost liderul vânzărilor celor de la Lamborghini şi reprezintă baza unor modele următoare V-12 - Murciélago (4.099 fabricate între 2001 şi 2011), iar apoi Aventador.

Lua-te-ar radarul! Trion Nemesis - 2027 cai, 0-100 km/h în 2.8 secunde și o viteză maximă de 450 km/h...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x