Antena Căutare

Cum să încălzești corect mașina în sezonul rece

Există câteva modalități, unele mai controversate, altele acceptate la scară mai largă, prin care putem să îmbunătățim experiența plecării de dimineață cu mașina în sezonul rece.

În sezonul rece mersul cu mașina se poate dovedi o adevărată aventură, nu doar datorită pericolelor care pândesc la tot pasul, pe drum, ci și pentru că nu este deloc plăcut să te urci în fiecare dimineață într-o mașină care este la fel de caldă precum un bulgăre de gheață. Există totuși câteva modalități, unele mai controversate, altele acceptate la scară mai largă, prin care putem să îmbunătățim experiența plecării de dimineață cu mașina în sezonul rece. Dacă, până acum ceva timp, șoferii mai experimentați ne sfătuiau să pornim motorul și să încălzim mașina în parcare timp de câteva minute, iată că astăzi, service auto Botosani, specialiștii ne îndeamnă să fim mai prietenoși cu mediul și cu propriul motor și să zăbovim în parcare nu mai mult de 2 minute, timp suficient pentru ca geamurile să se dezghețe.

Aparent, pe timp de iarnă, mașina se încălzește mai repede în mișcare și cu cât mai mulți consumatori, precum aerul condiționat și faruri, aprinși. Metoda rămâne însă controversată, existând și specialiști conform cărora timpul scurt ar duce la insuficienta lubrifiere a motorului și, pe termen lung, la afectarea ireversibilă a motorului. Și atunci, cum să încălzim corect mașina pentru a optimiza funcționarea motorului și pentru a ne spori propriul confort? Simplu, prin găsirea unui compromis între cele două soluții, evitând să ținem motorul pornit prea mult timp dacă nu suntem în mișcare și folosindu-ne de adjuvanții care există pe piață: acoperitoare de parbriz, spray anti-îngheț etc. Să nu uităm nici de vizitarea unui service auto Braila sau de oriunde este mai aproape, unde specialiștii pot evalua starea mașinii noastre și o eventuală uzură a bateriei, care este mult mai solicitată în sezonul rece.

La vizitarea unui service auto Brasov, foarte căutat de turiști în sezonul rece, personalul calificat ne poate atrage atenția și cu privire la consumabilele speciale pe care le putem folosi, recomandate pe timpul iernii. Veți vedea că, fiind prevăzători și pregătiți cu materiale de calitate, condusul pe timp de iarnă se va transforma într-o veritabilă plăcere!

„Ai parcat ca un bou! Vezi că ți s-a dezlipit și sigla din carton de la Merțan!” Ce n-ar face un băiețaș șmecher ca să a... Ai probleme cu mașina ta? Poate e timpul să îi faci o diagnoză auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x