Antena Căutare

Cum să-ți vinzi cât mai repede posibil mașina

Ai pus ochii pe un nou autoturism și te bate gândul să-ți vinzi mașina veche? Pentru a fi cât mai rapid la volanul modelului pe care îl visezi trebuie dai un anunț și să găsești un cumpărător. Pare simplu la prima vedere, însă o mașină nu se vinde de pe o zi pe alta și, adesea, pot trece chiar și câteva săptămâni bune până când apare cineva interesat.

Cum să-ți vinzi cât mai repede posibil mașina
Mașini de vânzare pe LaJumate.ro

Ce poți face ca să te asiguri că îți vinzi mașina cât mai repede? Există unele aspecte de care foarte puțini oameni țin seama atunci când adaugă anunțuri cu mașini de vânzare. Primul secret este să te gândești la fel cum ai face chiar tu selecția și ce anume te-ar face să nu acorzi atenție unui autoturism.

Găsesți, mai jos, un scurt ghid cu elemente care te pot ajuta să găsești rapid un cumpărător pentru mașina ta:

Oferă cât mai multe detalii în anunțul de vânzare

Cine ar deschide un anunț în care nu se regăsesc informații utile? Oferă posibililor cumpărători cât mai multe detalii despre mașina ta și fii sincer în ceea ce enumeri. Precizează anul fabricației, numărul real de kilometri, motorizarea, capacitatea cilindrică și dotările pe care autoturismul le are, de la climă, sezori de parcare, oglinzi încălzite sau electrice, până la închiderea centralizată.

Încearcă să-ți evaluezi în mod corect bunul și să-l scoți la vânzare la un preț care să fie realist. Desigur, poți accepta să negociezi cu potențialul cumpărător, însă atunci când stabilești un preț mult prea mare, ai putea să ai surpriza că nimeni nu va suna să se intereseze de mașina ta.

Fă-i poze sugestive atât la exterior, cât și la interior

Nimeni nu va deschide un anunț auto dacă acesta nu are măcar o fotografie. Ideal este să încarci cel puțin cinci poze cu mașina pe care o vinzi, atât cu exteriorul său, cât și la interior. Încearcă pe cât posibil să o fotografiezi din mai multe unghiuri pentru ca cei interesați să poată vedea exact cum arată. Un alt aspect important este lumina. Fă-i fotografiile la lumina zilei pentru a nu distorisiona realitatea.

Nici pe tine nu te-ar convinge niște poze făcute în grabă, șterse, de o calitate proastă în care să nu poți vedea mare lucru. Acordă atenție acestui aspect pentru că poza vinde! În caz contrat riști ca cei care îți văđ anunțul să treacă mai departe, fără ca măcar să sune pentru o vizionare.

Nu ascunde micile defecte, zgârieturi, imperfecțiuni

Unii proprietari au impresia că dacă ascund defectele mașinii, aceasta se va vinde mai repede, lucru care este fals. Sinceritatea va fi mereu apreciată, asta pentru că cel care va veni să vadă mașina va ști din start la ce să se aștepte. Dacă tu, în calitate de vânzător, prezinți în anunțul auto o mașină impecabilă, iar la fața locului se dovedește, la nivel vizual, că are zgârieturi, are caroseria îndoită, înfundată sau cu rugină, atunci riști ca potențialul cumpărător să-și piardă complet interesul. Pune preț pe timpul tău și pe cel al oamenilor interesați de bunul tău.

Specifică prețul

Anunțurile auto cu mașini de vânzare second hand care nu au preț sunt adesea foarte puțin accesate. Este important să stabilești un preț corect și pertinent pentru bunul tău și să-l specifici în anunț. Prețul este unul dintre principalele criterii pe care cei care caută să cumpere o mașină la mâna a doua îl au. Fiecare își stabilește un buget și va dori să știe dacă se încadrează sau nu. Nu ascunde prețul, crezând că e mai bine să-l spui atunci când ești sunat, căci s-ar putea să ai surpriza ca nimeni să nu te apeleze, tocmai din acest considerent.

Oferă garanții și acte complete

Atunci când îți prezinți mașina și cel de lângă tine pare extrem de interesat și de încântat, oferă-i garanții. O factură de la service-ul autorizat unde ai făcut ultima rezivie îi va oferi certitudinea că mașina a fost verificată la timp și i s-au făcut schimburile necesare de consumabile, de la ulei până la plăcuțe de frână. Actele complete, în original, sunt de asemenea garanția că mașina este în regulă și că nu va avea niciun fel de probleme la înmatriculare. Sunt aspecte importante care pot determina o persoana interesată să ia decizia pozitivă.

Fii corect atunci când cauți să-ți vinzi mașina și oferă cât mai multe detalii reale despre ea. Ține cont de cele de mai sus și adaugă gratis un anunț de vânzare pe LaJumate.ro, una dintre cele mai mari platforme cu anunțuri de vânzare din România.

Anunț bombă pentru șoferi! Un nou test ar putea lăsa aproape 300.000 de români fără permis auto!... Legea care schimbă Codul Rutier! Autobuzele ar putea primi drept să circule prin zone interzise șoferilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x